Обратно към категорията

Стопанка от Болярово: Изгубих всякакво доверие в институциите

   

Стопанка от Болярово: Изгубих всякакво доверие в институциите

След като вчера беше съобщено за вторично огнище на чума по дребния добитък, днес ветеринарните екипи трябва да се вземат втори проби от животните в Болярово, за да се установи има или не наличие на заразата.

"Искам да ми се представи тази марка с положителна проба, да изнамеря животното в стадото и тогава ще си помисля дали да допусна господата за втори проби. Изгубих доверие в тях. Доколкото разбрах свързват родното ми село, нямам идея защо, при положение, че при моята майка пробите бяха отрицателни на животните, които избиха".
Това заяви собственичката на стадо в Болярово Ана Петрова по-рано пред БНТ днес.
"За мен животните са здрави. Откакто са ми взети пробите няма никакви симптоми, каквито трябва да имат, нито 1 животно не ми е умряло", допълни тя.

Ето и какво се случи след срещата на фермарката с вет. лекари:

" Трябваше да имам едно животно с положителна проба, а д-р Колев ми донесе документ две животни, които животни са при мен действително с този номер ушна марка. Всички видяха, че животните ми са живи и здрави. Само не мога да разбера защо са две, след като имаше една положителна проба. Това искам някой да ми го обясни. Лично господин министъра, ако може. Няма да ги пусна да ми вземат проби.
 
Д-р Стоян Колев: За мен това е възпрепятстване да си върша задълженията. Мен са ме пратили по разореждане на министъра да взема 60 кръвни проби. Ние не говорим за симптоми, а за изолация на вируса. Животните се водят контактни и в зависимост от това дали има други контактни животни. Тогава също се предприемат мерки.
Към момента животните в стопанството на Ана Петрова, които са 200 на брой, остават под карантинно отглеждане.
 
***
По видеоматериали, разпространени от Тодор Атанасов във ФБ: 
 
Стопанката остана учудена и от протокола от изпитване, който и беше предоставен. В него е посочено, че от нейните животни са взети 99 броя проби, сред които на  83 овце и на 16 кози.
Парадоксът в случая е, че в стопанството на Ани Петрова кози няма. 

Очаквайте подробности! 











Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Коментари

#6 не съм от Търговище 23.07.2018 14:31

Нормално е една Държава да впрегне целия си ресурс за да се защити от ЧУМА. Ненормално е една антибългарска партия да наеме хора от другия край на странната за да пречат на справянето с чумата. Добре, че хората не им вярват на опорните точки за самолетите с бежанци на Безмер които ще се заселват в Странджа.

 

 

#5 Добри 23.07.2018 07:35

Гадно ми е как беше впрегната цялата държавна машина, за да си защитят кражбите. След "син език", "птичи грип", "африканска чума" сега какво да очакваме - може би марсиански вятър? Турция отдавна си има апетитите към Странджа. Това е положението.


#4 Ss 23.07.2018 06:12

На турски коч ли пускаха овцете или турски ваксини са ползвали? За да спестят 100тина лева от тарикатлък са в това положение. Европата им дава хиляди евра ама нали са тарикати и си вземат мерцедеси, бмвта, туарег и т.н. Единствено ми е жал за животните защото са попаднали на глупави стопани !

 

 

#3 Зорница 22.07.2018 19:18

ИДИОКРАЦИЯ. Тая държава, кога ще изгони всички политици и да почнеме от начало. Горкото бабе тя си нямаше никого само козичките и бяха ????. Не може да остане ненаказано толкова много убийствата.


#2 брей! 21.07.2018 02:12

Ани мила, колко време са го изготвяли твоя протокол? Дата на постъпване на пробите за изпитване в лабораторията: 26.06.2018г. Дата/период/ на изпитването:05-18.07.2018г. Другите протоколи показват, че са ги изпитвали за ден- два. При Ани, какво толкова са изпитвали или са писали буква по буква докато го нагласят не е ясно?

 

 

#1 роса 20.07.2018 10:44

Правителството и управниците ни стават смешни в стремежа си покажат че наистина има чума по животните.ето самия факт че във стадото на жената няма кози


Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Как се правят стрели за огъня на Сирни заговезни?
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!