Обратно към категорията

Акция за пияни и дрогирани шофьори по морето. МВР включва и вертолет в контрола по пътищата

   

КАТ провежда акция за пияни и дрогирани шофьори по Южното Черноморие

Снощи по Южното Черноморие започна специализирана полицейска операция на служители от „Пътна полиция” за установяване на водачи, шофиращи след употреба на алкохол или упойващи вещества, съобщава БГНЕС.
Полицията ще следи и за шофьори без книжки, крадени коли или лица, обявени за общодържавно издирване. За покриване на района са командировани служители от „Охранителна полиция“ от вътрешността на страната.
Още в първите минути на акцията бяха заловени двама пияни водачи. В Приморско беше установен шофьор със съдържание на алкохол в кръвта от 1,367 промила, а край Царево с 1,11 промила.
 В Китен бе арестуван водач, седнал зад волана след употреба на амфетамини и метамфетамини.


МВР включва вертолет в контрола по пътищата към морето, съобщи Росен Рапчев от "Пътна полиция". Новата мярка, в която участва машината на граничната полиция, ще бъде приложена днес. Вертолетът ще кръжи около пътищата към морето. Също така, по-лесно ще бъде отбивано движението, ако има катастрофа.
Агресивните водачи и тези, които не спазват дистанция или карат с висока скорост, са под особено наблюдение, ще се проверява, каза Рапчев.
Ще има и скрити полицаи, които ще са в цивилни коли. Те няма да спират, а само ще подават информация на колегите си в патрулките за нарушители.

За пътуващите чужденци през страната МВР е предприело мерки, като им раздава листовки на границата. В тях има информация за правилата за движение по пътищата у нас.
 
 
 
 
 









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Коментари

 

#1 Страхил 10.08.2018 10:28

И въртолет, и сателит да включат, накрая съдът решава.


Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Първа пенсионерска Спартакиада в Тунджа
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!