Обратно към категорията

Малкият Никола има нужда от помощ, за да се движи нормално

   

Малкият Никола има нужда от помощ, за да се движи нормално

Малкият Никола Петков Димов от Бургас има нужда от нашата помощ, за да проходи нормално. Никола е роден на 13 ноември 2014 година с диагноза „вроден дефицит на бедрената кост“.

Състоянието му причинява сериозно изоставане в развитието на едното краче. В момента разликата в дължината на краката е 4,5 см и в България на този етап няма адекватно лечение.

Детето ходи със специална ортопедична стелка, която обаче вече не може да компенсира разликата и походката се нарушава сериозно. В България операции за подобен проблем се правят чак след 11-годишна възраст. Дотогава не само разликата ще е по-голяма, но и тялото на детето може да получи множество изкривявания.

Ето защо семейството е принудено да търси друг вариант за лечението на сина си. В медицински център "Света Мери", Уест Палм Бийч, Флорида, САЩ могат да оперират Никола още сега, споделят близките му. Световноизвестният детски ортопед-хирург д-р Пейли дава надежда, че крачето на Никола може да бъде оперирано и подложено на удължаване, ако интервенцията се извърши в този момент. Разликата може да бъде компенсирана и крачето да израсне нормално, без да се създава риск за здравето на детето. Скъсяването на крачето му в зряла костна възраст ще е 9,5 см, ако сега не се оперира. В средата на септември д-р Пейли ще преглежда в Барселона, там ще назначат и дата за операцията на Ники.
 
Интервенцията се състои в поставяне на външен фиксатор за 10 седмици (това е периодът на удължаване). През това време има осигурена физиотерапия, прегледи и рентген в клиниката. "След постигане на желания резултат, фиксаторът остава за още 10 седмици, но ще може да се приберем в България, след което ще се върнем, за да го премахнат и поставят пирон, за да се избегне фрактура на това място", разказват близките на момчето. "Сумата за операцията е 120 000 долара и е непосилна за нашето семейство, за това се обръщаме към вас за помощ. Времето е малко, а сумата е голяма", споделят родителите. Банкова сметка на кампанията:
 
IBAN: BG92UNCR70001523296890
 









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

На Бабинден: За избора да родиш у дома 3 деца без лекарска помощ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!