Обратно към категорията

СВИКВАТ СПЕШНО ЗАСЕДАНИЕ НА ЕПИЗООТИЧНАТА КОМИСИЯ ЗАРАДИ УМРЕЛИТЕ ЖИВОТНИ ВЪВ ФЕРМАТА В БОЛЯРОВО

   

СВИКВАТ СПЕШНО ЗАСЕДАНИЕ НА ЕПИЗООТИЧНАТА КОМИСИЯ ЗАРАДИ УМРЕЛИТЕ ЖИВОТНИ ВЪВ ФЕРМАТА В БОЛЯРОВО

Свикват спешно заседание на областната епизоотична комисия в Ямбол. Поводът - получен сигнал от Ана Петрова, пълномощник на Христо Христов, за наличие на три умрели овце в тяхното стопанство в град Болярово, съобщават от Българска агенция по безопасност на храните. Според Агенцията официалния ветеринарен лекар на общината не е бил допуснат да извърши проверка.
Впоследствие е подаден сигнал и на спешен телефон 112 за осем умрели животни в същия обект.  Предвид, че фермата е огнище на чума по дребните преживни животни, но липсваше възможност да бъдат приложени ефективни мерки срещу овладяването на заразата в продължение на повече от два месеца, се свиква спешно заседание на областната епизоотична комисия в град Ямбол. То ще се проведе на 18 септември 2018 г. (вторник) от 11 часа в Областната администрация Ямбол.
Изявление до медиите е предвидено след 12 часа.
Припомняме, че в събота, 15 септември, в пряко включване на 999 от Болярово Ана Петрова и екипа на медията ни се свързаха с ветеринарния лекар с цел да бъде извикан на място да извърши проверка, но той отказа дори да разговаря с екипа ни.










Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Социални работници разнасят храна и лекарства на възрастните по домовете им
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!