Обратно към категорията

Президентът видя парадокс в номинацията на Младен Маринов за министър

   

Президентът видя парадокс в номинацията на Младен Маринов за министър

Президентът Румен Радев определи като парадоксално предложението за назначаване на Младен Маринов за министър на вътрешните работи.
"Парадоксално е, премиерът маха министъра на вътрешните работи заради "мърлявата", както той се изрази, работа на полицията, а по закон тази работа се планира, организира, ръководи и контролира от главния секретар на МВР, който пък съответно заради тази мърлява работа се предлага за министър", коментира пред журналисти държавният глава, като поясни, че не разбира това назначение. Румен Радев откри единадесетото годишно издание на форума “Кариера в България. Защо не?", което се провежда под негов патронаж.
 
Вчера президентът подписа указ за освобождаването на Младен Маринов от поста главен секретар на МВР, с което откри пътя за персонални промени в правителството. В момента те се дебатират от депутатите. Очаква се Народното събрание да гласува да бъдат освободени от постовете си министрите в оставка на регионалното развитие Николай Нанков, на транспорта Ивайло Московски и на вътрешните работи Валентин Радев. На тяхно място се очаква депутатите да изберат предложените от премиера Бойко Борисов кандидати за нови членове на правителството съответно Петя Аврамова, Росен Желязков и Младен Маринов.

Източник: Дарик 









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Проверка на прокуратурата не посочи виновни за натровените ученици в Дражево
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!