Държавата отказа да отговори защо 3 години е спала за крана във "Винпром Карнобат"


24/09/18 09:55:11коментари:1Държавата отказа да отговори защо 3 години е спала за крана във "Винпром Карнобат"

Директорът на Митница-Бургас Валери Стефанов отказа на няколко пъти да отговори на въпрос защо контролните органи над 3 години са бездействали за монтиран кран, чрез който от "Винпром Карнобат" може да се източва етилов алкохол, без да бъде измерен, като по този начин се избягва плащане на акциз. 
Това стана в ефира на Нова телевизия, след като съдът в Карнобат реши една от трите затворени фабрики – "Винпром Карнобат", да възобнови работа снощи, а другите две – фабриката за спиртни напитки в Церковски и заводът за бутилиране във Венец, да бъдат отворени днес вечерта.
 
Решението на съда дойде само няколко часа, след като от Агенция "Митници" поискаха срокът, в който заводите от "Винпром Карнобат" са затворени, да бъде удължен с 60 дни заради открити сериозни нарушения. На извънреден брифинг в неделя зам.-директорът на агенцията Юлиян Мирков обясни, че при проверката на данъчен склад е констатирано наличие на крана за източване. Административният директор на предприятието Йовко Йовков категорично отрече твърдението на митничарите, че през въпросния кран е изтичал нелегален алкохол. "Този кран се използва при извършване на годишна профилактика на съоръженията", обясни Йовков и допълни, че той е монтиран преди няколко години. Планът за това как да изглежда заводът, е одобрен от Агенция "Митници" и въз основа на него е бил издаден лиценз за работа на данъчния склад – през 2011 г. От митничарите зависело дали той ще бъде пломбиран или не.
 
На съвсем друго мнение обаче беше Валери Стефанов. Според него кранът не е съществувал и не е давано разрешение за неговото монтиране. "Защо е открит сега, а не преди години, е друг въпрос. Никой не си е затварял очите. Сега е моментът, когато е констатирано нарушението", категоричен беше той. Припомняме, че Валери Стефанов беше уволнен през 2013 година заради образувано досъдебно производство за манипулиране на данни и извеждане на акцизни стоки от Нефтопристанище "Росенец". През 2015 година обаче Върховният административен съд (ВАС) обяви заповедта му за уволнение от 19 април 2013 година за незаконносъобразна. Председателят на ресорната парламентарната комисия Емил Димитров - Ревизоро от своя страна заяви, че ще се проведе следствен експеримент, който ще покаже дали през крана може да тече алкохол. "Ако се окаже, че е така, количеството течност може да пълни по един камион на час", коментира той.

Източник: Актуално
 
Коментари


Страхил | 25/09/18 06:43:05


Ама да вземат заплати чиновниците не отказват.Следвайте ни във Фейсбук

Търси

Най-четени новини днес


За броени часове служители от РУ Ямбол задържаха извършител на грабеж

ВЯРВАМЕ В ДОБРОТО! МАДЛЕН ГЕОРГИЕВА ОТ ЯМБОЛ ИСКА ДА ПОМОГНЕ НА АБИТУРИЕНТИ В НУЖДА

ОТНОВО: 13 НЕЛЕГАЛНИ МИГРАНТИ СА ЗАДЪРЖАНИ ОТ СЛУЖИТЕЛИ НА ОДМВР-ЯМБОЛ

Какво ще е времето до края на февруари?


Най-коментирани новини

ГРАЖДАНИ: ВЪЗМУТЕНИ СМЕ! ОБЩИНАТА УНИЩОЖАВА ЗДРАВИ ДЪРВЕТА В ЯМБОЛ!

АКТУАЛНО: Безумни изисквания заради прането на пари вбесиха бизнеса

В Бургас: Пак премахнаха незаконен бивак на роми от Сливен и Ямбол

32-ГОДИШЕН ЗАГИНА ПРИ КАТАСТРОФА КРАЙ ЯМБОЛ


Реклама

Следвай ни в Twitter


Follow radio999bg on Twitter

Преводач

ОЩЕ НОВИНИ