Хакери задигнали личните данни на 29 млн. потребители от Facebook


13/10/18 10:35:37коментари:0Хакери задигнали личните данни на 29 млн. потребители от Facebook

От Facebook съобщиха, че хакери са си осигурили достъпа до личните данни на 29 млн. потребители, след като са разбили защитата на най-голямата социална мрежа в света, предаде БГНЕС. Припомняме, че в края на септември компанията първоначално посочи, че от кибератака са засегнати до 50 милиона акаунти. "Сега знаем, че по-малко хора са били засегнати, отколкото първоначално си помислихме", заяви един от вицепрезидентите на фирмата. Хакерите, чиято самоличност все още е неизвестна, са получили достъп до имената, телефонните номера и имейл адресите на 15 милиона потребители, заявиха от социалната мрежа.
За други 14 милиона души атаката може да е потенциално по-вредна. Хакерите са получили достъп до тези данни плюс допълнителна информация, включваща пол, религия, роден град, дата на раждане и т.н.
ези данни обаче може да помогнат на измамници да се представят за администратори на Facebook, работодатели или приятели и да изпратят подправен имейл с цел да подмамят потребители да предоставят данните си за достъп до акаунта на фалшива страница или да кликнат върху прикачен файл, който да зарази компютъра им.
„Сътрудничим с ФБР, което води активно разследване и ни помоли да не обсъждаме кой може да стои зад атаката“, съобщи Facebook в блог публикация.
 
КоментариСледвайте ни във Фейсбук

Търси

Най-четени новини днес


СЪДЪТ ОТМЕНИ ГЛОБА НА ФЕРМЕРИТЕ В БОЛЯРОВО

ИЗДИРВАТ 15-ГОДИШНО МОМИЧЕ ОТ СЛИВЕН

Тайсъна със злато за България от Европейското

Разследват 30-годишен иманяр от село Раздел


Най-коментирани новини

СЪДЪТ ОТМЕНИ ГЛОБА НА ФЕРМЕРИТЕ В БОЛЯРОВО

Зам.-кметът на Хасково живее в общинско жилище за социално слаби

Тайсъна със злато за България от Европейското

Магистрала "Тракия" става интелигентна срещу 7.2 млн. лв.


Реклама

Следвай ни в Twitter


Follow radio999bg on Twitter

Преводач

ОЩЕ НОВИНИ