Обратно към категорията

МЗ сключва договор за 280 линейки, обяви поръчка за още 120

   

МЗ сключва договор за 280 линейки, обяви поръчка за още 120

Пред сключване на договор за доставка на 280 линейки е здравното министерство (МЗ). Справка в сайта му сочи, че е финализирана процедурата по избор на изпълнител за две от четирите обособени позиции, с които се целеше осигуряване на 400 нови медицински автомобила. Средствата на обща стойност 48 671 650 лева без ДДС са от Оперативна програма "Региони в растеж" по проект "Подкрепа за развитие на системата за спешна медицинска помощ", а линейките са предназначени за центровете и филиали за спешна медицинска помощ в цялата страна.
 
Поръчката бе обявена през март месец, но е частично приключила едва сега, заради многото ѝ обжалвания от фирми, които са нямали интерес да участват в нея, сочи проверка на Actualno.com. "София Франс Ауто" АД печели конкурса за доставка на 185 линейки за спешна медицинска помощ, тип B с повишена проходимост. Тя е класирана на първо място и за доставка на 95 линейки за интензивни грижи, тип С. Офертата ѝ е на стойност 113 990 лв. без ДДС за едно возило, съответно 136 788 лв. с ДДС. Това прави обща стойност на доставката 31 892 000 лв. без ДДС и съответно 38 300 640 лв. с ДДС. Всички останали кандидати са били отстранени в хода на процедурата. За две от обособените позиции обаче се наложи министър Кирил Ананиев да прекрати процедурата още през месец август. Причината бе, че за тях нямаше подадена нито една оферта.
 
 
От онзи ден вече е открит нов конкурс за останалите 120 линейки. Прогнозните им стойности са си същите. Общо 10 млн. лв. без ДДС са предвидени за доставка на 78 линейки за спешна медицинска помощ, тип Б със задвижване 4х4. Сумата за другите 42 линейки тип В с повишена проходимост е 5 450 340 лв. без ДДС. Изискванията за тях обаче са леко променени. Срокът за изпълнение на договора в предишното обявление беше 36 месеца, сега е 24. Гаранционният срок при двете обявления е 60 месеца, но в първото беше без ограничение на пробега, сега е или 60 месеца, или до достигане на 250 000 км - според това кое от двете обстоятелства настъпи първо. В съобщението от 13 август, когато МЗ информира, че са постъпили 7 оферти за разглеждане, уточни, че тъй като за две от позициите участници няма, още в рамките на деня ще проведе среща с представителите на автомобилния бизнес, за да разбере причините, които са ги възпрепятствали да кандидатстват.









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Окончателно: ВАС отмени заповедта на ОДБХ – Ямбол за евтаназия на стадото на Ана Петрова от Болярово
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!