Обратно към категорията

Четвъртокласник от Сливен спечели златен медал за най-точна стрелба с лък

   

Четвъртокласник от Сливен спечели златен медал за най-точна стрелба с лък+ снимки

Четвъртокласникът от ОУ "Елисавета Багряна" Станимир Русев спечели златен медал за най-точна стрелба с лък в Есенния турнир "Моят лък". Той беше най-добрият в състезанието в категория за деца "Исторически традиционен лък". Станимир постигна най-добър точков баланс и заслужено се нареди на почетното първо място.
Състезанието се проведе на открито в пловдивското село Оризари в събота, 13 октомври. Участниците се надпреварваха, спазвайки строги правила.
В пролетното издание на турнира, Станимир Русев зае второто място, а на трето място се нареди неговият съученик Мартин Динев.
Станимир тренира в Клуб за средновековни бойни изкуства "Ратина", под ръководството на Милен Петров и Любомир Русев. Участвал е в редица демонстрации, свързани с бита и бойното дело на българите от Средновековието. Оръжията и бойният дух на прабългарските воини са страст за Станимир още от малък.
Ученикът ще участва в демонстрации по време на IV-я Средновековен събор "Помни славата - Туида 2018". Събитието е посветено на празника на Сливен - Димитровден. Станимир ще борави тогава с щит, меч, бич, сабя и др.












Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Котел се възстановява след наводнението
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!