Обратно към категорията

В.ЦВЕТАНОВ: НЕЩО КУЦА В ДЪРЖАВАТА, МАЙ

   

В.ЦВЕТАНОВ: НЕЩО КУЦА В ДЪРЖАВАТА, МАЙ

21-ви век. Всеки ден говорим за убийства, нападения, измами и броим жертвите по пътищата. В този текст няма да прочетете точна статистика, защото е трудно да се събере такова голямо количество информация. Но нещо сякаш не е наред.
Гордеем се, че сме пълноправен член на ЕС, а сме на сто и някоя си позиция по свобода на словото. Палят се апартаменти на журналисти, други пък ги убиват и изнасилват посред бял ден. Преди години помним, че на Шикерова колата горя, а на друг колега – вратата на дома му горя. Оттогава нищо не се е променило.
Днес: Карбовски е „обут” с ненормални договори с национална медия. Преди дни Виктория от Русе се пренесе в по-добър свят, днес запалиха вратата на бургаски фоторепортер. Какво още трябва да се случи?
С много тъга пиша тези редове, но с още по-голяма радост заявявам, че в стаята си нямам телевизор и новини не гледам. Защото, ако ги гледам ще прихвана тежко раздвоение на личността – от екрана ми обясняват колко прекрасно живеем, стандартът ни се повишава… Но в магазина, цените тихичко се повишават. А те, цените, са следствие на някаква политика, която не зависи от нас. Тази политика от известно време се превърна в еднолично управление. Пример: Министър подава оставка по искане на народа, заради смъртта на десетки хора. Приета е. Не след дълго е назначен с нареждане на същия, който го е уволнил, в същото ведомство като зам. министър. Нямам нищо против персоната, управляваща държавата България, но розовите очила отдавна трябваше да са се напукали.
Докато управлението се вайка, че световните медии и местните им кореспонденти са „очернили” държавата с информациите за Виктория от Русе, снощи подпалиха вратата на колега фоторепортер. Е, това какво означава? Неудобните се ликвидират, като първият етап е сплашване? Не познавам колегата, но разбрах, че има стара вражда с някакъв човек от Бургас. Запалена гума, обгазени десетки хора – това е един от начините.
Но най-добрият вариант, е да се провери собственика на медията, която представляваш, и да бъде атакуван по бизнес-линия. Проверки, рестрикции и безумни пререкания.
В същото време хората извикаха „Системата ни убива”. Почти бяха чути.
Ана Петрова от Болярово докарала на фермерите в 5 области драми, заради отстояване на позицията си. Във фермата й с две положителни проби, няма едно умряло животно от чума повече от 3 месеца.
В ямболското село Завой едър 62-годишен мъж е завлечен в недостроена постройка, бит и изнасилен с дървен кол от… 8 и 13-годишен… според прокуратурата. Информацията за случая беше прикрита.
Аз не искам да виждам родината си такава! Описаното е част от реалността и много малка част от случващото се около нас.
Нещо куца в държавата, май… Но не и в Родината!
В. Цветанов









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Стотици хиляди лева дължи санираща фирма за просрочие и липса на качество в Сливен
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!