ЗАЛИЧАВАТ СТОПАНСТВОТО НА АНА ПЕТРОВА В БОЛЯРОВО! НАРЕЖДАТ ЖИВОТНИТЕ ДА БЪДАТ ИЗБИТИ!


16/10/18 09:49:11коментари:13ЗАЛИЧАВАТ СТОПАНСТВОТО НА АНА ПЕТРОВА В БОЛЯРОВО! НАРЕЖДАТ ЖИВОТНИТЕ ДА БЪДАТ ИЗБИТИ!

Със заповед на д-р Николай Георгиев - директор на ОДБХ-Ямбол стопанството на Ана Петрова от Болярово трябва да се заличи от регистрите и животните да бъдат евтаназирани. В документа е описана подробно фактическата обстановка около фермата в Болярово от издаването на заповедта за умъртвяване на овцете от 18 юли 2018 до днес. Приложени са и жалбите на Ана Петрова, както и отказите й да допусне ветеринарни лекари. В заповедта не е посочена дата за изпълнение на нареждането, но може да бъде обжалвана, което не спира изпълнението й. На този етап Петрова отказва коментар на издадената заповед.

Очаквайте утре, 16 октомври, директно от Болярово официалната позиция на фермерката само по 999.

Припомняме, че във фермата на Ана Петрова, според БАБХ, е открито огнище на чума по дребните преживни животни. По тази причина през юли бе издадена заповед за умъртвяване на овцете. Тогава стопанката се усъмни във взетите проби, но не допусна да бъдат взети втори. Последваха документални разговори с властите, а хора от цялата страна се събраха край фермата в Болярово, настоявайки за обективност в действията на Агенцията. Преди дни БАБХ увеличи карантинния обхват с областите Хасково и Бургас,  което забранява търговията с животни и техни продукти извън посочените области, включително и област Ямбол.
Коментари


мдаа оплетоха се тотално | 19/10/18 16:34:30


Как щеше да постъпи този "доктор", ако се касаеше за неговото лично стопанство, за неговото препитание? Веднага ли щеше да предаде животните си, за да вземе едни пари?!


Манолова | 18/10/18 01:21:24


Спомням си, че още когато Ани не допусна "ветеринарите" да умъртвят стадото ѝ през юли, същият този Георгиев ѝ беше казал, че ще заличи фермата ѝ. Държи на ината си.


МАРИЯ | 17/10/18 20:58:35


ИСКАМ ДА ПОПИТАМ ГОЛЕМИТЕ ПРОФЕСОРИ ДАЛИ АКО ИМАШЕ ЧУМА В СТАДОТО НА АНИ, ДО СЕГА ЩЯХА ДА СА ЖИВИ ?? ВИЕ СТЕ МРЪСНИЦИ В ДУШИТЕ СИ!!!


чвор | 17/10/18 02:13:26


така е това е само поредно прикриване на злоопутреби от страна на агензията,толкова време мина че всичко до сега да беше измряло.до колкото си спомням не фермерката отказа да даде проби отказа да даде проби без свидетели или журналисти в този момент,и тогава от агенцията не дойдоха до колкото ми е известно от предаването на 999 докато ги чакаха.какво означава това ,прикриване на злоупотребиБреее само специалисти | 16/10/18 14:15:54


Събрали се ветеринарите да коментират в сайта на радиото! Само капацитети и светила в биолохията и изследванията!
Луди хора!Закон и ред | 16/10/18 14:11:53


Прост народ!Тая Ана ще затвори фермите в цяла Югоизточна България!
После да видим кой и защо е останал без работа?!


Чукундур | 16/10/18 10:22:36


А някой от вас журналистите защо не си зададе простичкия въпрос - Защо на БАБХ им трябва да съчиняват ново основание за избиване на животните на Ани, като бяха толкова сигурни че са "установили" наличие на зараза в обекта й!???
Или май им стана прекалено горещо и се оплетоха в лъжи, та сега търсят панически изход с нов произвол и злоупотреба с власт!??


Георги Георгиев | 16/10/18 08:49:02


Някой от тези компитентни органи с платени дипломи наясно ли е какво значи ЧУМА,че за времето на откриването до сега щеше да бъде леш в Странджа и до колкото си спомням болеста е дошла от Румъния ,а къде е Странджа. Ако греша моля да бъда извинен.


Каката | 16/10/18 01:24:19


Докторе,заври си дипломата при съвестта-т.е. в гъзъ!


Варненец | 15/10/18 23:15:11


Е не, това е пълна гавра! За всичките месеци умряха животни от преяждане, но не и от чума. Най-голямата смъртност идва от изродите БАБХ, които затриха де що има живинка в региона.
Оставка! Долу! Вън хрантутници! Вашите заплати са от парите на такива като Ани! Долу ръцете от нея! Друм!


Маргарита | 15/10/18 22:08:55


Хубаво се,а защо като има огнище на чума в тази ферма животните още са живи и здрави!
Значи - саморазправа с бедният народен ...мамка ви ГЕРБАДЖИИТЕ мърши спрете се!!!


Таня Тсиолакиду | 15/10/18 21:58:33


Г-н Георгиев, не се обръщам към вас, вие сте просто една нищожна пионка, нямаща достойнството да си подаде оставката. Това което са замислили вашите "началства" и по-специално ДПС, защото в случая те командват парада, няма да им дойде за добро. Крайно време е държавните служители и целия "държавен" апарат, да разбере, че народът плаща заплатите им, а те, и върхушката без народ, няма да имат кой да управляват, а и няма да има парички за лапане.


Иван Лъжански | 15/10/18 21:26:10


Г-н Георгиев къде бяха вашите хора когато бяха поканени на 5-ти октомври??? Или си признавате по този начин че сте се насрали в гащите и не си признавате за това???Следвайте ни във Фейсбук

Търси

Най-четени новини днес


СЪДЪТ ОТМЕНИ ГЛОБА НА ФЕРМЕРИТЕ В БОЛЯРОВО

ИЗДИРВАТ 15-ГОДИШНО МОМИЧЕ ОТ СЛИВЕН

Тайсъна със злато за България от Европейското

Разследват 30-годишен иманяр от село Раздел


Най-коментирани новини

СЪДЪТ ОТМЕНИ ГЛОБА НА ФЕРМЕРИТЕ В БОЛЯРОВО

Зам.-кметът на Хасково живее в общинско жилище за социално слаби

Тайсъна със злато за България от Европейското

Магистрала "Тракия" става интелигентна срещу 7.2 млн. лв.


Реклама

Следвай ни в Twitter


Follow radio999bg on Twitter

Преводач

ОЩЕ НОВИНИ