Обратно към категорията

Община Сливен финансира проект по идея на загинала при катастрофа учителка

   

Община Сливен финансира проект по идея на загинала при катастрофа учителка

Община Сливен осигури финансирането на проекта „Обичам природата и аз участвам“, който ще се реализира от Основно училище „Елисавета Багряна“.
Инициатор на проекта е Станислава Петкова - начален учител в учебното заведение, която загина при катастрофа на магистрала „Тракия“ през месец април.
Целите му са в подрастващите да се изградят трайни навици за опазване на околната среда и училището да се утвърди като предпочитано място за здравословно учене, спортуване и игри.
„Основният двигател на проекта беше нашата съгражданка и учител в основно училище „Елисавета Багряна“, която беше сред жертвите на катастрофата. Общината реши да финансира този проект в нейна памет“, заяви кметът Стефан Радев.
Предвижда се поставянето на пeйки с маси в двора на учениците от 5-7 клас. Те ще се използват за отдих и провеждане на учебни часове на открито.
Проектът предвижда още поставянето на съоръжения за интерактивни игри за най-малките ученици, кошчета за отпадъци, къщички за птици. Ще бъде излята циментова заливка, върху която ще бъде залепена каучуковата настилка за интерактивната игра „Дама“. Ще бъдат монтирани и комбинирани интерактивни игри.
 









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Състоянието на малкия Виктор от Кабиле значително се подобрява
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!