Обратно към категорията

„ИГРОТЕКА В БИБЛИОТЕКА“ - ТЪРСАЧИ НА ЗНАНИЯ И ЕМОЦИЯ

   

„ИГРОТЕКА В БИБЛИОТЕКА“ - ТЪРСАЧИ НА ЗНАНИЯ И ЕМОЦИЯ В читалище „Просвета 1910“ село Тенево, днес бе проведено заключително мероприятие по проект „Търсачи на  знания и емоция“ и официално стартира работата на  детска „ИГРОТЕКА В БИБЛИОТЕКА“.
Гости на празника бяха Станчо Ставрев- заместник-кмет на община „Тунджа“, Димитър Комитов- кмет на село Тенево, представители на общинска администрация и читалищните секретари от община „Тунджа“
Игротеката е реализирана по проект финансиран от Фондация „Глобални библиотеки-България“, и е насочена към най-малките граждани на селото, децата до 7 години. Целта ни е под формата на игра да откриват тайните на познанието. Да насърчаваме интереса им към четенето, към търсенето и намирането на път към буквички и цифри. Казано традиционно, това е вече иновационно „Игротека в библиотека“.
Вече освен традиционните носители на информация-книжките, си поставяме и една по-висока цел, децата да използват новите информационни технологии не само за забава, но и за учене- да четем книжките, но и да боравим умно с мишките.
Идеята бе представена пред колегите от общината, с цел мултиплициране на проекта и в други населени места. Концепцията е осъзнатата потребност от това библиотеката освен традиционните носители на информация да използва и новите такива- таблет, електронен четец, лаптоп, компютър и др.
Проектът приключи, но читалището продължава да работи в тази за нас правилна посока, търсейки начин да бъдем гидове на децата в пътя им към откриване на знанието.

Нели Ройдева
секретар на НЧ „Просвета 1910“, с. Тенево









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Как се правят стрели за огъня на Сирни заговезни?
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!