ПЪТНИ БЛОКАДИ И ГРАЖДАНСКО НЕПОДЧИНЕНИЕ СРЕЩУ ЦЕНИТЕ НА ГОРИВАТА (ОБЗОР)


11/11/18 19:39:11коментари:0ПЪТНИ БЛОКАДИ И ГРАЖДАНСКО НЕПОДЧИТЕНИЕ СРЕЩУ ЦЕНИТЕ НА ГОРИВАТА (ОБЗОР)

+видео
Стотици автомобили и хиляди шофьори се събраха в уречения час – 11:00 на паркинга при изхода на Ямбол в посока Сливен. В същия момент и в града под Сините камъни се събраха хиляди.
Протестиращите в Ямбол преминаха на автошествие през целия град, а движението на моменти бе блокирано.
Недоволните хора скандираха „Оставка” и изказаха подкрепа към всички протести, които се провеждат в страната, заради проблеми в различни сектори. 
След обиколката, автомобилите се върнаха на паркинга  значително повече. Към колоната се присъединиха и таксиметрови превозвачи от Ямбол и Пловдив.
Междувременно стана ясно, че и полицейският синдикат подкрепя протестите срещу цените на горивата в цялата страна.
След официалния край на организирания протест в Ямбол,  всички се насочиха към АМ Тракия. Същото направиха и протестиращите в Сливен. Недоволните от съседния на Ямбол град бяха спряни в Крушаре, но стотици се насочиха пеш към аутобана, като извървяха около 5 км. 
В същия момент протестиращите от Ямбол блокираха движението по Тракия за няколко минути на детелината край Стралджа в посока Бургас.
По същото време протестиращите от Сливен вече достигнаха до магистралата и блокираха изцяло движението, както по нея, така и на пътя Ямбол – Сливен.
В стремежа си да отрази събитието екипът на 999, също попадна в блокираното движение. Въпреки желанието на протестиращите да пропуснат журналистите, автомобилите бяха много и нагъсто, а разместването им бе невъзможно.
Малко преди 16:00 часа екипът на 999 успя да достигне до блокадата, където стотици хора бяха на магистралата и с телата си бяха спряли движението. Не липсваха и недоволни пътуващи, но не бяха пропускани.
Десетки полицаи охраняваха реда, но до сблъсъци не се стигна. Около 16:00 часа движението по Тракия бе възобновено, но протестиращи от Сливен и Ямбол отново блокираха движението на пътя между двата града.
От свои източници екипът на 999 научи, че ако през идната седмица не се вземат мерки, за да се стабилизира реда в държавата, следващата неделя ще има масов национален протест в София.КоментариСледвайте ни във Фейсбук

Търси

Най-четени новини днес


Един златен, два сребърни и един бронзов медал за малките грации на Ямбол

Петима лекари са обвинени за източване на над 120 хил. лв. от НЗОК

Хванаха шофьор на автобус, превозващ работници, да управлява след употреба на алкохол

Ямболски каратист със сребро от европейското


Най-коментирани новини

Един златен, два сребърни и един бронзов медал за малките грации на Ямбол

Петима лекари са обвинени за източване на над 120 хил. лв. от НЗОК

143 години от Бояджишкия бунт

Попътен вятър към бъдещето в океана на живота, дръзки мореплаватели!


Реклама

Следвай ни в Twitter


Follow radio999bg on Twitter

Преводач

ОЩЕ НОВИНИ