ПЪТНИ БЛОКАДИ И ГРАЖДАНСКО НЕПОДЧИНЕНИЕ СРЕЩУ ЦЕНИТЕ НА ГОРИВАТА (ОБЗОР)


11/11/18 19:39:11коментари:0ПЪТНИ БЛОКАДИ И ГРАЖДАНСКО НЕПОДЧИТЕНИЕ СРЕЩУ ЦЕНИТЕ НА ГОРИВАТА (ОБЗОР)

+видео
Стотици автомобили и хиляди шофьори се събраха в уречения час – 11:00 на паркинга при изхода на Ямбол в посока Сливен. В същия момент и в града под Сините камъни се събраха хиляди.
Протестиращите в Ямбол преминаха на автошествие през целия град, а движението на моменти бе блокирано.
Недоволните хора скандираха „Оставка” и изказаха подкрепа към всички протести, които се провеждат в страната, заради проблеми в различни сектори. 
След обиколката, автомобилите се върнаха на паркинга  значително повече. Към колоната се присъединиха и таксиметрови превозвачи от Ямбол и Пловдив.
Междувременно стана ясно, че и полицейският синдикат подкрепя протестите срещу цените на горивата в цялата страна.
След официалния край на организирания протест в Ямбол,  всички се насочиха към АМ Тракия. Същото направиха и протестиращите в Сливен. Недоволните от съседния на Ямбол град бяха спряни в Крушаре, но стотици се насочиха пеш към аутобана, като извървяха около 5 км. 
В същия момент протестиращите от Ямбол блокираха движението по Тракия за няколко минути на детелината край Стралджа в посока Бургас.
По същото време протестиращите от Сливен вече достигнаха до магистралата и блокираха изцяло движението, както по нея, така и на пътя Ямбол – Сливен.
В стремежа си да отрази събитието екипът на 999, също попадна в блокираното движение. Въпреки желанието на протестиращите да пропуснат журналистите, автомобилите бяха много и нагъсто, а разместването им бе невъзможно.
Малко преди 16:00 часа екипът на 999 успя да достигне до блокадата, където стотици хора бяха на магистралата и с телата си бяха спряли движението. Не липсваха и недоволни пътуващи, но не бяха пропускани.
Десетки полицаи охраняваха реда, но до сблъсъци не се стигна. Около 16:00 часа движението по Тракия бе възобновено, но протестиращи от Сливен и Ямбол отново блокираха движението на пътя между двата града.
От свои източници екипът на 999 научи, че ако през идната седмица не се вземат мерки, за да се стабилизира реда в държавата, следващата неделя ще има масов национален протест в София.КоментариСледвайте ни във Фейсбук

Търси

Най-четени новини днес


За броени часове служители от РУ Ямбол задържаха извършител на грабеж

Мъж заплаши с нож служителка на бензиностанция в Ямбол. Откраднал пари, цигари и лотарийни билети

Криминалисти на РУ-Сливен задържаха двама телефонни измамници от ямболско

Мария Косева – Кабиле: Хубавата маска е голямо въображение, търпение и парченце любов


Най-коментирани новини

В Бургас: Пак премахнаха незаконен бивак на роми от Сливен и Ямбол

КАТ започва засилени проверки на автобусите и товарните автомобили

УЧЕНИЦИ ОТ СЛИВЕН ОБЛАГОРОДЯВАТ УЧИЛИЩЕТО СИ ПО СВОИ ИНИЦИАТИВИ

Близо 3 млн. лв. струва интелигентната система на АМ Струма, която обаче не предотврати тежка катастрофа


Реклама

Следвай ни в Twitter


Follow radio999bg on Twitter

Преводач

ОЩЕ НОВИНИ