Обратно към категорията

ОТ АПИ ПРИЗОВАВАТ ШОФЬОРИТЕ ДА СМЕНЯТ ГУМИТЕ СЪС ЗИМНИ

   

ОТ АПИ ПРИЗОВАВАТ ШОФЬОРИТЕ ДА СМЕНЯТ ГУМИТЕ СЪС ЗИМНИ

Със заповед на председателя на Управителния съвет на Агенцията "Пътна инфраструктура" (АПИ) Светослав Глосов от днес - 13 ноември, се въвежда зимното поддържане на републиканската пътна мрежа, съобщиха от пътната агенция.
АПИ призовава шофьорите, ако досега не са сменили летните гуми на автомобилите си със зимни, да го направят, тъй като в края на седмицата се очаква застудяване и по високопланинските райони е възможно дъждове да преминат в сняг.
В поддържането на 20 000 км републикански пътища през зимните месеци ще участват около 3000 снегопочистващи машини - снегорини, техника за разпръскване на пясък и др.
По опорните пунктове са осигурени необходимите количества сол, пясък, луга и химически вещества.
На директорите на 27-те областни пътни управления е разпоредено да следят прогнозите по райони и със завишено внимание да предприемат необходимите действия за обработка на настилките във високопланинските райони и проходите, където има предпоставки за хлъзгавост и заледявания по усойните места.
Необходимо е шофьорите да карат внимателно, със съобразена скорост, да спазват правилата за движение, необходимата дистанция и да не предприемат резки маневри.









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Коментари

 

#1 Страхил 13.11.2018 12:59

Некадърниците от АПИ по-добре да се съсредоточат върху контрола но фирмите извършващи пътни ремонти. А дали ще си сложиш зимни гуми, е въпрос на личен избор. Няма закон, който да те задължава да го направиш.


Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ямболски изследователи ще покорят връх „Ямбол” на Антарктида
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!