Обратно към категорията

ВОЕННИТЕ В ЯМБОЛ ОТВАРЯТ ВРАТИ НА 16 НОЕМВРИ

   

ВОЕННИТЕ В ЯМБОЛ ОТВАРЯТ ВРАТИ НА 16 НОЕМВРИ

Батальонът и дивизионът в Ямбол отварят вратите си на 16 ноември. В навечерието на Празника на Сухопътни войски -19 ноември, 42-ри механизиран батальон и 20-ти самоходен артилерийски дивизион ще го честват тържествено, в петък, във войскови район Кабиле. Вратите на двете формирования ще бъдат отворени за обществеността в 10.00 часа, когато ще се състои строяване на личния състав и приемане на строя от Командира на 42-ри механизиран батальон подполковник Ивайло Иванов. След очакваните приветствия на подполковник Иванов и на командира на 20-ти самоходен артилерийски дивизион подполковник Георги Георгиев ще се извърши показ на основни образци въоръжение и техника. 
В рамките на Деня на отворените врати въоръжение и бойна техника на двете формированията ще бъдат изложени на специално развърнати места, като военнослужещите ще извършат показ на МТЛБ на пехотата, 120-милиметрова минохвъргачка Б1-10 „Тунджа”, противотанкова гранатохвъргачка СПГ – 9, Противотанков управляем ракетен комплекс „Фагот”, зенитно-ракетен комплекс „Стрела-2М”, зенитна установка „ЗУ-23-2 (КОМ)”, Лек автомобил с повишена проходимост Мерцедес „G-280”, Товарен автомобил с повишена проходимост Мерцедес „Зетрос”, специален химически автомобил УАЗ 496Б „МАЯК-401”, Леко стрелково оръжие – Пистолет „Макаров”, автомат „Калашников”- АК-47, лека картечница ПК и ръчна противотанкова гранатохвъргачка РПГ-7В, снайпер MSG 90A1, самоходна артилерийска установка 2С-1 „Гвоздика”, буксирна гаубица М-30, машина за управление на огъня от автоматизирана система за управление на огъня „Вулкан” и оптически разузнавателни средства.
На мултимедиен екран ще бъдат презентирани моменти от войсковия живот на личния състав на двете формирования, както и презентационни филми за Сухопътните войски. Празничната атмосфера ще се допълва от военни маршове и посетителите ще имат възможност да направят своите снимки за спомен.









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Окончателно: ВАС отмени заповедта на ОДБХ – Ямбол за евтаназия на стадото на Ана Петрова от Болярово
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!