Обратно към категорията

НЧ "Зора-1945" организира среща с Михаил Калдъръмов - автор на детската книга "Дракончето в мен"

   

НЧ "Зора-1945" организира среща с Михаил Калдъръмов - автор на детската книга "Дракончето в мен"

 

Екипът на Народно читалище „Зора-1945“ продължава практиката си да среща децата на Ямбол с изявени автори. Михаил Калдъръмов ще гостува в града ни на 22 ноември 2018 г./четвъртък/ с книгата си „Дракончето в мен“.
Книгата е подходяща за ученици от 3 и 4 клас. Разказът „За хората и маймуните“ от нея е включен в учебника по български език и литература за учениците от 4 клас  на издателство „Просвета“. Срещите с Михаил Калдъръмов щe се проведат с ученици от ОУ „П.Р.Славейков“ и от НУ „Св.Св.Кирил и Методий“.
 
Дракончето в мен“    от   Михаил  Калдъръмов 
Едно малко момиче заминава с родителите си в далечна Малайзия. Ще се върне оттам с вързопче истории за дракони, крокодили, маймуни, падащи от небето риби и за какво ли още не! Даже има и една история с шарени топки, в която прелита пиленцето Жълтурко. Всичко това е разказано с много любов, с много смях и настроение. Книгата ще се чете с вълнение и интерес не само от децата, но и от всички, които са съхранили у себе си любопитството към света, чувството си за хумор и спомена за неповторимото детство.
 
Михаил Калдъръмов е автор на седем поетични книги, сред които „Поезия привечер“, „Запалената свещ напомня“, „Свободата на гладните“, „Бездна“, „Пресъхва ден, извира нощ“. Книгата му „Свободата на гладните“ е притежание на националните библиотеки в Париж, Лондон, Москва и Ню Йорк. Носител е на редица награди от национални литературни конкурси. След няколко премиери в страната сборникът му с импресии „Почит към Майстора“ бе представен в Българския културен институт в Братислава. Негови творби са преведени на английски език. „Дракончето в мен“ е първата му книга за деца.
 
 
 




Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Историята на мъж, поддържащ паметника на загиналите руски воини в Освободителната война
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!