Обратно към категорията

Грипът набира сила, след Силистра, най-застрашени са Бургас и Ямбол

   

Грипът набира сила, след Силистра, най-застрашени са Бургас и Ямбол„Вирус изпраща децата в болница, алармираха педиатри“ пише днес в-к „Телеграф”.
„Според информационната система към Центъра по заразни и паразитни болести респираторни заболявания повалят по 5000 българи на седмица. Това е броят само на хората, които са потърсили лекарска помощ и са били проследявани. Най-много заразени има във възрастовата група 0-4 г., следвана от хлапетата между 5 и 14-годишна възраст. Общо в страната пък боледуват 116 на всеки 10 000 души”, отчита още всекидневникът.
Според статията все още не може да се говори за епидемия, но определено има повишена за заболеваемост, като най-много регистрирани болни има за сега в Силистра, следвана от Ст. Загора. И в двата града е бил изолиран вирус, тип „Сингапур”. Бургас и Ямбол също са сред градовете с най-много заболели до момента, отбелязва още изданието и уточнява, че столичните забавачки са опразнени наполовина.
Според проф. Кантарджиев, директор на Националния център по заразни и паразитни болести:
„Симптомите са температура, болки в ставите, главоболие и дразнене на очите от светлината. Грипът се развива бързо – в рамките на няколко часа.“

 „Той, за разлика от всички вирусни зимни инфекции, най-често има кратък инкубационен период – ден, ден и половина. Човек е заразен от пет до седем дни”, поясни още директорът на Националния център по заразни и паразитни болести“, допълва още специалистът.










Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Благотворително: Вики отива на рехабилитация в Турция
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!