Обратно към категорията

Жълт код за още валежи от дъжд и сняг във вторник

   

Жълт код за още валежи от дъжд и сняг във вторник

Във вторник и сряда от североизток, по-късно и от север, ще нахлува студен въздух. Ще преобладава облачно време, през първия ден с валежи: в Западна и Централна България - от сняг, на места в Горнотракийската низина и по Черноморието - предимно от дъжд. В Източна България ще бъде и ветровито.
Жълт код е обявен за вторник - 18 декември, в девет области в Централна и Южна България. В областите Габрово, Велико Търново, Търговище, Шумен и Смолян предупреждението е за още снеговалежи. В планинските части на тези райони се очаква да натрупа нова снежна покривка до 5-10 см.
В други четири области - Бургас, Ямбол, Хасково и Кърджали, синоптиците предупреждават за значителни валежи от дъжд, които привечер и през нощта срещу сряда ще преминават в сняг. Очакваните количества на валежа са до 20-25 л/кв.м. А в нощта срещу сряда ще започне да се задържа и снежна покривка до 5-7 см.
 В сряда в повечето райони вече ще е без валежи. В четвъртък и петък ще е студено, особено сутрин, но вероятността за валежи е малка; ще има и временни разкъсвания и намаления на облачността. Още първия ден вятърът ще отслабне. Слабо ще се затопли.
През почивните дни отново се повишава вероятността за превалявания - през първия ден в югозападната, а през втория в североизточната половина от страната. Валежите ще са от предимно от дъжд, в планините и планинските райони - от сняг.









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Животновъди: Притискат ни с документи с невярно съдържание
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!