Обратно към категорията

Няма ограничения по републиканските пътища заради валежите

   

Няма ограничения по републиканските пътища заради валежите

В 9 области в страната предупреждават за нови снеговалежи и възможни поледици

И тази нощ 600 машини са обработвали пътищата в страната, работата им продължава и сутринта. Това съобщи Михаил Миланов, дежурен в Ситуационния център на Агенция „Пътна инфраструктура“. Той уточни, че няма регистрирани инциденти за последните 24 часа.
Няма въведени ограничения по републиканската пътна мрежа вследствие на метеорологичните условия през изминалата нощ. Пътните настилки са предимно мокри, по усойните и планинските райони - частично заснежени, но обработени и проходими при зимни условия.
Проходите Върбишки и Златишки са затворени целогодишно, а Троянският проход е забранен за МПС над 12 т. 
"Тежкотоварните превозни средства и леките автомобили трябва да тръгват на път само с подходящи гуми. да шофират със съобразена скорост и повишено внимание, като спазват дистанция и указанията на контролните органи", призова отново Миланов. 
В 9 области от страната е обявен жълт код за сняг и поледици, показва справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). В планинските част на областите Габрово, Велико Търново, Търговище, Шумен и Смолян се очакват снеговалежи и снежна покривка до 5-10 см.
В Кърджали, Хасково, Ямбол и Бургас предупреждението е за обилни валежи от дъжд, които привечер и през нощта срещу сряда ще преминат в сняг. Прогнозираните количества ще достигнат до 20-25 л/кв. м. През нощта срещу сряда ще започне да се задържа и снежна покрива от 5 до 7 см.
 









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ицо Хазарта пред 999
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!