Обратно към категорията

Един дългогодишен проблем с пестицидите в област Ямбол предстои да бъде разрешен

   

Един дългогодишен проблем с пестицидите в област Ямбол предстои да бъде разрешен

Област Ямбол е първата, на чиято територия започва реалното изпълнение на проекта за унищожаване на пестициди с изтекъл срок на годност. Това става ясно от заповед на областния управител на област Ямбол Димитър Иванов. 
Във връзка с изпълнението на проект „Екологосъобразно обезвреждане на излезли от употреба пестициди и други препарати за растителна защита с изтекъл срок на годност“ на територията на РИОСВ – Стара Загора областният управите определи комисия за  изпълнение на обществена поръчка с предмет „Преопаковане, транспорт, предаване за окончателно обезвреждане и почистване на складове съдържащи УОЗ-пестициди, опасни отпадъци, неопасни отпадъци и други препарати за растителна защита“ . 
Първите складове, които ще бъдат предадени на изпълнителите на обществената поръчка за почистване на територията на област Ямбол, са складът в с.Тенево, общ.Тунджа;  складът в гр.Елхово и складът в Болярово.
„С изпълнението на започващите дейности по унищожаване на пестицидите и складовете за пестициди с изтекъл срок на годност, се решава един дългогодишен проблем, които от години стоеше пред нас“, коментира областният управител Димитър Иванов.

Пресцентър ОА Ямбол









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Потребители: „Колкото по-мътна е водата, толкова по-висока е цената!”
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!