Надраскаха с *Локо 2019* и Хеопсовата пирамида


08/01/19 16:48:11коментари:0Надраскаха с

Пореден вандалски акт с българска следа върху едно от Седемте чудеса на света възмути потребителите на социалните мрежи.
 
Надпис "Локо 2019" се появи върху Хеопсовата пирамида. Това установили шокирани български туристи, които посетили туристическата забележителност в Египет на 5 януари т.г. и заснели издълбания в древния камък надпис.
 
За случая разказа във Facebook един от туристите в групата, забелязал вандалската проява. "Нямам нужда от популярност или подобна известност! Но истината е, че искрено се възмутих и затова го споделих", написа в социалната мрежа Мина Димитрова. "Не може да отидеш в Египет и да не видиш Пирамидите - единственото оцеляло чудо от 7-те Чудеса на света! А там да се мъдри изчегъртан надпис на кирилица... Ако толкова искаш да се "увековечиш", да станеш за срам или за резил - има много начини и дращенето по световни паметници - не е сред тях!!!", пише възмутено жената в профила си, където е публикувала и снимки на надписа.
 
Кога древният архитектурен паметник е бил изографисан с абсурдното "Локо 2019" не е ясно.
 
Пирамидата на Хеопс е последният запазен архитектурен паметник от Седемте чудеса на света и най-известната пирамида в света. Тя е известна още като Великата или Голямата пирамида в Гиза.
 
През октомври м.г. с надпис „Локо София“ осъмна Мемориалът на мира в Хирошима, Япония. За вандалската проява бяха задържани двама служители от техническия екип на Софийската опера. По-късно те бяха дисциплинарно уволнени. / dariknews.bg


снимки: Фейсбук 


КоментариСледвайте ни във Фейсбук

Търси

Най-четени новини днес


Честит празник, Ямбол! Носете в сърцето си родното място, родния дом, близките хора!

На Видовден – излизат наяве всички сторени злини

Едни от най-добрите български рок-групи на Джулай морнинг край язовир Жребчево

В САЩ са обезпокоени: Българите ги смятат за по-голяма заплаха от Русия


Най-коментирани новини

Лишават малките населени места от пощенски станции

В САЩ са обезпокоени: Българите ги смятат за по-голяма заплаха от Русия

"ПРАЗНИЧНО": В ДЕНЯ НА ЯМБОЛ РЕКА ТУНДЖА ОТНОВО СМЕНИ ЦВЕТА СИ...

ВиК авариите на 17 юни


Реклама

Следвай ни в Twitter


Follow radio999bg on Twitter

Преводач

ОЩЕ НОВИНИ