Надраскаха с *Локо 2019* и Хеопсовата пирамида


08/01/19 16:48:11коментари:0Надраскаха с

Пореден вандалски акт с българска следа върху едно от Седемте чудеса на света възмути потребителите на социалните мрежи.
 
Надпис "Локо 2019" се появи върху Хеопсовата пирамида. Това установили шокирани български туристи, които посетили туристическата забележителност в Египет на 5 януари т.г. и заснели издълбания в древния камък надпис.
 
За случая разказа във Facebook един от туристите в групата, забелязал вандалската проява. "Нямам нужда от популярност или подобна известност! Но истината е, че искрено се възмутих и затова го споделих", написа в социалната мрежа Мина Димитрова. "Не може да отидеш в Египет и да не видиш Пирамидите - единственото оцеляло чудо от 7-те Чудеса на света! А там да се мъдри изчегъртан надпис на кирилица... Ако толкова искаш да се "увековечиш", да станеш за срам или за резил - има много начини и дращенето по световни паметници - не е сред тях!!!", пише възмутено жената в профила си, където е публикувала и снимки на надписа.
 
Кога древният архитектурен паметник е бил изографисан с абсурдното "Локо 2019" не е ясно.
 
Пирамидата на Хеопс е последният запазен архитектурен паметник от Седемте чудеса на света и най-известната пирамида в света. Тя е известна още като Великата или Голямата пирамида в Гиза.
 
През октомври м.г. с надпис „Локо София“ осъмна Мемориалът на мира в Хирошима, Япония. За вандалската проява бяха задържани двама служители от техническия екип на Софийската опера. По-късно те бяха дисциплинарно уволнени. / dariknews.bg


снимки: Фейсбук 


КоментариСледвайте ни във Фейсбук

Търси

Най-четени новини днес


ОБЯВИХА ГРИПНА ЕПИДЕМИЯ В ЯМБОЛ ДО 23 ЯНУАРИ

В навечерието на Освобождението: Ямбол е в пламъци

СЛИВЕН: РОДНИНИ ИЗОСТАВЯТ БЛИЗКИ В БОЛНИЦАТА

Подпийнал каруцар и сътничката му пострадаха при ПТП на пътя между Ямбол и Сливен


Най-коментирани новини

Грипна епидемия е обявена в няколко области в страната

Изтича гратисният период, в който трябва да се купи винетка

Строеж на общежитие започва в Националната художествена гимназия "Димитър Добрович" в Сливен

Проверяват изправността на електромерите в страната


Реклама

Следвай ни в Twitter


Follow radio999bg on Twitter

Преводач

ОЩЕ НОВИНИ