ГРАЖДАНИ СРЕЩУ ИНСТИТУЦИИ В ГАБРОВО


10/01/19 10:42:11коментари:0ГРАЖДАНИ СРЕЩУ ИНСТИТУЦИИ В ГАБРОВО

видео
За дългогодишна борба с институции ни сигнализираха зрители на 999 от кв. Радецки в гр. Габрово. Кварталът е малък, но проблемите му – големи. „Радецки“ се намира на 2 километра от града и е сгушен в планината, а през зимата изглежда като в приказка. 
Но дотук с живописната картина. Защото под снега се крият големите проблеми. Двата пътя са сериозно компрометирани от отминалите наводнения, не са ремонтирани и са изключително тесни. Жителите на квартала се оплакаха от липса на градски транспорт, магазин и аптека, а до голяма част от къщите линейки отказват да ходят през зимата, защото пътищата не се почистват.
Но основните страхове на хората са свързани с изграждащия се обходен път на Габрово, който ще отвежда автомобилния трафик към тунела под Шипка. Те не се обявяват срещу съоръжението, а ги притеснява плана и изпълнението му.
Вече са изградени 3 водостока, които трябва да обезопасят пътя от идващите води при снеготопене и обилни валежи.
А тази вода след това трябва да бъде отведена до реката. Но проектът не включва изграждане на подобна инсталация. В този случай водата ще преминава през къщите и дворовете на хората и ги заплашва наводнение.
Екипът ни потърси община Габрово с покана за участие в прякото ни предаване от града. От там не изпратиха никого, но ни отговориха писмено. Отговор, според който всички сигнали на хората са пренасочени по компетентност към Агенция пътна инфраструктура, която контролира строежа на пътя. Текстът на отговора не удовлетвори жителите на кв. Радецки.
Потърсихме и Агенция пътна инфраструктура с покана за участие. От там пожелаха да изпратим в писмен вид  въпросите и поканата. След като изпълнихме това бюрократично условие, техен представител не се яви на уреченото място. 
Подробности вижте във видеото.КоментариСледвайте ни във Фейсбук

Търси

Най-четени новини днес


СЪДЪТ ОТМЕНИ ГЛОБА НА ФЕРМЕРИТЕ В БОЛЯРОВО

ИЗДИРВАТ 15-ГОДИШНО МОМИЧЕ ОТ СЛИВЕН

Тайсъна със злато за България от Европейското

Разследват 30-годишен иманяр от село Раздел


Най-коментирани новини

СЪДЪТ ОТМЕНИ ГЛОБА НА ФЕРМЕРИТЕ В БОЛЯРОВО

Зам.-кметът на Хасково живее в общинско жилище за социално слаби

Тайсъна със злато за България от Европейското

Магистрала "Тракия" става интелигентна срещу 7.2 млн. лв.


Реклама

Следвай ни в Twitter


Follow radio999bg on Twitter

Преводач

ОЩЕ НОВИНИ