Обратно към категорията

В Ямболско все още поддържат с общински пари язовири, предоставени на държавно дружество

   

В Ямболско все още поддържат с общински пари язовири, предоставени на държавно дружество

Три месеца след като общините в Ямболска област предоставиха десетки язовири на новосформираното Държавно предприятие „Управление и стопанисване на язовири“, продължават да се грижат за тях със средства от общинските бюджети.
На територията на община Тунджа има 104 язовира. С решение на общинския съвет в началото на октомври бяха предоставени 27 на новото държавно предприятие.
За ремонтите и поддръжката продължава да се грижи общината, посочи заместник-кметът на Тунджа Георги Чалъков:
"Фактическо предаване на тези съоръжения няма на държавата и то няма, защото в закона не е установено как точно ще стане. Очакват се да се приемат изменения на закона за водите, нови, нищо, че законът е нов, за да се създаде механизъм за предаване на тези язовири".
Според песимистичните прогнози, процесът по предаването и приемането на язовирите може да се забави с повече от половин година.
Източник: БНР









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Коментари

 

#1 Русев 14.01.2019 19:47

И новото държавно предпиятие " управление и стопанисване на язовири " не се грижи за язовирите , а за по лесно отива и им развърта крановете и изпуска водата под предтекст че не са добре закаменени стените и може би са опасни. " няма вода, няма проблем" това може да им е като девиз !


Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Овладяха пожара над Котел с участие и на хеликоптер
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!