Обратно към категорията

На Банго Васил се очакват 10 000 роми да излязат на протест пред Министерския съвет

   

На Банго Васил се очакват 10 000 роми да излязат на протест пред Министерския съвет.

Вълна от недоволство срещу незаконни постройки обаче се надига в Троян

На Банго Васил се очакват 10 000 роми да излязат на протест пред Министерския съвет, твърдят от сдружение „Единство“. Те настояват за публично извинение и оставка на вицепремиера Красимир Каракачанов. Поводът за недоволството са изказвания на Каракачанов по случая Войводиново, с които според тях „всяват етническа омраза”. 
В подкрепа на Каракачанов в открито писмо застанаха единайсет академици, сред които проф. Александър Чирков, академик Благовест Сендов, Иван Гранитски и други. Те настояват премиерът Борисов да предприеме действия, за да не продължават "ставащите все по-нагли безчинства на наши съграждани от цигански произход".
Жителите на Войводиново прекратяват временно протестните си действия, за да изчакат да изтече законовият срок, в който собствениците на по-масивни постройки имат право да обжалват събарянето им. 
Вълна от недоволство срещу незаконни постройки обаче се надига в Троян. Стотици жители на града поискаха в подписка премахването на ромско гето. Местните твърдят, че незаконният квартал се разширява, а обитателите му стават все по-дръзки и нагли.
 
Снимка бТВ - Двамата, обвинени за побоя над военния във Войводиново










Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Интервю с баба Дора от с. Шарково
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!