Обратно към категорията

Строеж на общежитие започва в Националната художествена гимназия "Димитър Добрович" в Сливен

   

Строеж на общежитие започва в Националната художествена гимназия "Димитър Добрович" в Сливен

Строеж на общежитие започва в Националната художествена гимназия "Димитър Добрович" в Сливен, съобщиха от учебното заведение. "Първата копка" ще бъде направена на 15 януари от 11.30 часа.
Общежитието е замислено още преди учебното заведение да се нанесе в сградата, която се намира в центъра на града и е паметник на културата. Това съобщи за БТА директорът на гимназията Александър Дойчинов. НХГ "Димитър Добрович" получава сградата през 2009 година, като там се обучават ученици от цялата страна. По думите на директора, училището губи между 5 и 8 ученици на година, заради липсата на общежитие.
Сградата, която ще бъде построена, ще разполага с 12 стаи с по две легла. Средната площ на помещение е около 18 кв.м и включва кухненски бокс и санитарен възел, като е удобна и за специфичните нужди на художниците. Там ще бъдат настанени 24 ученици. Общежитието ще бъде построено със средства на гимназията и с подкрепата на Министерството на културата. По първоначални разчети за цялостното завършване са необходими около 250 хиляди евро. Очаква се до месец май да приключи грубият строеж.
В НХГ "Димитър Добрович" се обучават средно 120 ученици в три специалности - "Рекламна графика", "Иконопис" и "Художествена тъкан". Училището е предпочитано освен от сливенските ученици и традиционно от деца от Стара Загора, Ямбол, Котел, Нова Загора и др.
 
 









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Мигранти, един от които нелегален, надападнаха с нож мъж пред детето и жена му
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!