Стотици милиони източени с фалшиви ТЕЛК-решения в цялата страна


21/01/19 16:56:53коментари:1Стотици милиони източени с фалшиви ТЕЛК-решения в цялата страна

Стотици милиони източени с фалшиви ТЕЛК-решения в цялата страна. От 600 лв. до 2 500 лв. за издаване на фалшиво ТЕЛК решение. Престъпната схема е разкрита при акция на прокуратурата и МВР в цялата страна. Според разследващите стотици милиони са изтекли по тази схема „в пясъка”.
От анализ, изготвен от Икономическа полиция, става ясно, че има цели региони в страната, в които броят на инвалидните пенсии  е 30% от броя на всички получавани пенсии, като най-много те са за областите Силистра, Монтана,Разград, Габрово и Видин.
През следващите дни предстои да бъдат повдигнати обвинения на посредниците, които са помагали за издаването на тези фалшиви ТЕЛК-ове, сред които е и бивш кмет на силистринско село. На наказателна отговорност подлежат и хората, които са се възползвали от услугите на посредниците.
„Около 70% от лицата, с които се разговаря или се снемат обяснения, или се разпитват,  не знаят от какво са болни, не знаят какви документи трябват за ТЕЛК-а, с какъвто разполагат. Това са хора, които получават инвалидни пенсии. Не знаят дали са ходили и пред кой ТЕЛК и дали въобще са ходили. Не знаят дали са били хоспитализирани, или не са били хоспитализирани”, коментира зам.-главеният прокурор Иван Гешев.
 
Коментари


Николай | 22/01/19 14:34:09


Правилно.Защо им трябваше толкова време за да секнат тази практика? Опасявам се обаче че 'покрай сухото,ще гори и мокрото' Ако съдя по изказванията на лекари,какви са новите правила за ТЕЛК/овете.Политиците нареждат какви решения да взимат лекарите???Следвайте ни във Фейсбук

Търси

Най-четени новини днес


За броени часове служители от РУ Ямбол задържаха извършител на грабеж

Мъж заплаши с нож служителка на бензиностанция в Ямбол. Откраднал пари, цигари и лотарийни билети

Криминалисти на РУ-Сливен задържаха двама телефонни измамници от ямболско

Мария Косева – Кабиле: Хубавата маска е голямо въображение, търпение и парченце любов


Най-коментирани новини

ГРАЖДАНИ: ВЪЗМУТЕНИ СМЕ! ОБЩИНАТА УНИЩОЖАВА ЗДРАВИ ДЪРВЕТА В ЯМБОЛ!

АКТУАЛНО: Безумни изисквания заради прането на пари вбесиха бизнеса

В Бургас: Пак премахнаха незаконен бивак на роми от Сливен и Ямбол

КАТ започва засилени проверки на автобусите и товарните автомобили


Реклама

Следвай ни в Twitter


Follow radio999bg on Twitter

Преводач

ОЩЕ НОВИНИ