Обратно към категорията

АДМИНИСТРАТИВНИЯТ СЪД ЩЕ ЗАСЕДАВА ПО ДЕЛО НА АНА ПЕТРОВА СРЕЩУ БАБХ

   

АДМИНИСТРАТИВНИЯ СЪД ЩЕ ЗАСЕДАВА ПО ДЕЛО НА АНА ПЕТРОВА СРЕЩУ БАБХ

Агенцията по храните ще представи данни от проведената миналата седмица в България международна одитна мисия, свързана със заболяването африканска чума по свинете. Ще се обсъдят и мерките срещу чумата по дребните преживни животни.
 
По време на мисията експерти от Европейската комисия и Световната организация по здравеопазване на животните провериха как страната ни се справя с ограничаването на заразата от африканска чума по свинете.
 
Очаква се днес инспекторите от Агенцията по храните да дадат информация и за заболяването чума по дребните преживни животни.
 
Днес в 11:00 часа Административният съд в Ямбол ще разгледа жалбата на Ана Петрова от Болярово срещу заповедта на директора на Областната дирекция по безопасност на храните за заличаване на нейната овцеферма като животновъден обект. Стадото в Болярово е единственото останало живо в огнището на заразата, тъй като стопаните се усъмниха в коректността на взетите проби и не допуснаха ветеринарите да унищожат животните.
 
В социалните мрежи и днес се организират хора, които да пътуват към Болярово, за да охраняват стадото по време на делото, тъй като по неофициална информация има нова заповед за унищожаване на животните, която е с дата 21 януари.
Очаквайте директно включване от съда във фейсбук страницата на радио 999










Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Продължава облагородяването на Ямбол
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!