Обратно към категорията

РЕШАВАТ ДАЛИ ДА СЕ УДЪЛЖИ ГРИПНАТА ЕПИДЕМИЯ В ЯМБОЛ

   

РЕШАВАТ ДАЛИ ДА СЕ УДЪЛЖИ ГРИПНАТА ЕПИДЕМИЯ В ЯМБОЛ

Днес решават дали да бъде удължена грипната епидемия в област Ямбол. Това ще се случи на заседание на Регионалната комисия за борба с грипа и острите респираторни заболявания. 

Междувременно в половината области на страната е обявена грипна епидемия. От днестя е в сила и в Хасково. Училищата там ще бъдат затворени до понеделник включително. Преустановяват се детските и женските консултации, свижданията в лечебните заведения, плановите операции и профилактичните имунизации.Затворени са над една четвърт от училищата и детските градини в страната.
 
От днес се спират учебните занятия и в Сливенска област. Всички ученици в областта от днес до петък са във грипна ваканция. Първият учебен ден е в понеделник, 28 януари. Д-р Даниела Калева - директор на Дирекция „Надзор на заразните болести“ в Регионалната здравна инспекция, призова хората при първи симптоми на неразположение да търсят лекарска помощ.
 
„Да се избягва самолечението, за да може да се предпише адекватна противовирусна терапия, която да започне навреме, с цел избягване на усложненията от грипния вирус“.
 
Д-р Калева напомни, че грипният вирус е широкоизменчив и засяга освен дихателната система и други органи и системи в човешкия организъм и не бива да се подценява.
 
Вследствие на усложнения от грипа смъртните случаи в страната досега са 5.










Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Трагедия в село Недялско
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!