Обратно към категорията

Рекорден прием на пилоти за ВВС

   

Рекорден прием на пилоти за ВВС

Най-висок прием за последните пет години за пилоти за ВВС обяви факултет "Авиационен", който е част от Националния военен университет. Тенденцията на увеличение е от няколко години. Тази година в Долна Митрополия ще бъдат приети 32-ма курсанти, от които 15 ще се обучават за летци, предаде БНТ.
 
Всяка година желаещите да учат за военни пилоти в Долна Митрополия са между 50 и 70. За едно място се борят от 7 до 10 кандидати.През последните години с малки изключения почти няма незаети места за курсанти. Миналата година са приети 7 летци. Сред най-големите препятствия пред кандидатите са строгите изисквания за здравословно състояние. Сегашните курсанти казват, че за успеха са нужни спокойствие и мотивация.
 
В авиофакултета учат и студенти по граждански технически специалности. Курсантите, които се обучават за ВВС са около 170. Привличат ги както романтиката, така и перспективите в армията и извън нея.
 
В Долна Митрополия се надяват да бъде възстановен самостоятелният статут на военно-въздушното училище, защото това би разширило възможностите за обучение, не само за ВВС, а и за гражданската авиация, както и на чуждестранни студенти.









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Овладяха пожара над Котел с участие и на хеликоптер
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!