Зам.- министърът на МРРБ санкционира кмета Славов за близо 400 ХИЛЯДИ ЛЕВА за РЕМОНТА НА ЦЕНТЪРА НА ЯМБОЛ И УЛИЦА ПРЕСЛАВ


14/03/19 10:49:11коментари:0МРРБ НЕ ПРИЗНАВА РАЗХОДИ ЗА БЛИЗО 400 ХИЛЯДИ ЛЕВА ПРИ РЕМОНТА НА ЦЕНТЪРА НА ЯМБОЛ И УЛИЦА ПРЕСЛАВ.

На 06 март Административния съд отложи делото на община Ямбол срещу Министерство на регионалното развитие и благоустройството. Производството по делото е образувано по жалба на общинската администрация срещу решение на заместник-министъра на МРРБ от 7 декември миналата година. В решението е наложена финансова корекция, с което не се признават разходи за ремонта на центъра на Ямбол  в размер на 368 065, 84 лева с ДДС. Това стана ясно от запитване на 999 до Административния съд. 
 
Ето и пълният текст на отговора от съда:
„Производството по делото е образувано по жалба на Община Ямбол, със седалище и адрес на управление гр.Ямбол, ул.“Г.С.Раковски“, №7, представлявана от кмета  Георги Иванов Славов, чрез адв.М.Л.Н. против решение №РД-02-36-1575/07.12.2018г. на заместник министъра на МРРБ и ръководител на Управляващия орган на ОПРР 2014г. – 2020г., с което е наложена  финансова корекция в размер на  общо 5% от допустимите разходи по договорите /без ДДС/, сключени по 3 обособени позиции на Обществена поръчка с №00339-2017-0005 в Регистъра на обществените поръчки към Агенцията по обществените поръчки, изчислена на 368 065,84лв. с ДДС.”
 
Предметът на посочената обществена поръчка е: Комплексно изпълнение на строително – монтажни работи за обновяване и модернизиране на обекти на градската среда на Община Ямбол по три обособени позиции: Обособена позиция № 1: Част от площадно пространство на площад "Oсвобождение – пешеходна зона и зелени площи; Обособена позиция № 2: Пешеходна улица "Г.С. Раковски" между улици „Преслав” и „Генерал Заимов”; Обособена позиция № 3: Улица „Преслав” между улици „Димитър Благоев” и „Акация”.
 
По друг начин казано, общината е платила на изпълнителите на ремонта посочената сума, а Министерството не признава част разходите. Може би заради проблем с изпълнението на ремонта или по друга причина. Това е честа практика при изпълнение на Европейски проекти, но сумата е притеснителна за Ямбол. Ако съдът отхвърли жалбата на местната община и потвърди решението на заместник-министъра, направените разходи ще останат за сметка на общинския бюджет, т.е. на жителите на Ямбол.
Делото в Административен съд е насрочено за 17 април 2019 г.Коментари


Страхил | 07/03/19 07:34:21


И един поздрав да ви е весел деня:
https://www.youtube.com/watch?v=zghKO39xZMY


Страхил | 07/03/19 07:04:15


Минаха фестивалите и вече е време да започнем ремонтите на ремонтите.
Почти 200 начупени плочи от парка до ул. Преслав трябва да се подменят.
И ръждата по стълбчетата за осветление да се премахне.

Елена | 06/03/19 21:44:11


ще има ли персонална отговорност и кой ще я понесе ?!Следвайте ни във Фейсбук

Търси

Най-четени новини днес


ПОЛИЦИЯТА ИЗДИРВА МАРИЯН ТРИФОНОВ ОТ СЛИВЕН

МОТОПЕДИСТЪТ, ПОСТРАДАЛ ПРИ КАТАСТРОФА В ЯМБОЛ Е В РЕАНИМАЦИЯ

Само един кандидат за началник на РУО-Ямбол

ДОЖИВОТНА ПРИСЪДА ГРОЗИ ЗАПОДОЗРЕНИЯТ ЗА ЗВЕРСТВОТО В СОТИРЯ


Най-коментирани новини

ПОЛИЦИЯТА ИЗДИРВА МАРИЯН ТРИФОНОВ ОТ СЛИВЕН

Предвижда се изграждане на стена за катерене в спортна зала „Асеновец“ в Сливен

ПРОТЕСТ И КОНТРАПРОТЕСТ В КРУШАРЕ

Жегата подпали 600 дка сухи треви край боляровското село Воден


Реклама

Следвай ни в Twitter


Follow radio999bg on Twitter

Преводач

ОЩЕ НОВИНИ