Обратно към категорията

Правят склад на НАТО за самолетно гориво край Сливен

   

Правят склад на НАТО за самолетно гориво край СливенОгромен нов склад за съхраняване на 10 000 куб м гориво за реактивни двигатели предстои да бъде изграден на територията на поделение от системата на Съвместното командване на силите. Прогнозната цена на обявената вече обществена поръчка е 730 000 лв без ДДС.

Според публикуваните от МО документи става въпрос за изготвянето на инвестиционен проект и авторски надзор за ремонт на два резервоара  от по 5 000 куб м, но на практика резервоарите, които са наземни  ще бъдат новопостроени.

Към тях се предвиждат нови жп и автомобилни разтоварища, команден пункт, помпени станции, охранителна система и множество други съоръжения. Документи за участие са подадени от 4 български фирми, чийто ценови оферти предстои да бъдат отворени на 19 март.
Теренът, на който ще се изгражда натовският склад е в местността Гюндюза край Сливен, там през 50-те години на миналия ХХ в са изградени 24 постройки с обща площ от над 5 000 кв м, част от които ще се наложи да  бъдат съборени. Площта на военното формирование 42 700 е предадена през 2011 година за управление на Съвместното командване на силите със заповед на министъра на отбраната.

Местни жители напомнят, че и преди районът е бил използван за съхранени на гориво-смазочни материали на БА, той се намира недалеко от учебния полигон  Батмиш.Проектът е част от програмата на НАТО за инвестиции в сигурността (NSIP), става ясно от съобщението на страницата на МО, поръчката е била обявена на 27 декември м.г.
 
monitor.bg









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ямболски изследователи ще покорят връх „Ямбол” на Антарктида
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!