Обратно към категорията

7 ГОДИНИ ЗАТВОР ЗА ОПИТ ЗА ТРАФИК НА НАРКОТИЦИ ЗА БЛИЗО 800 000 ЛЕВА

   

7 ГОДИНИ ЗАТВОР ЗА ОПИТ ЗА ТРАФИК НА НАРКОТИЦИ ЗА БЛИЗО 800 000 ЛЕВА

По внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Ямбол и след постигнато споразумение в съдебна зала, съдът наложи наказание от 7 години „лишаване от свобода“ на Христо Д., подсъдим за опит да пренесе през границата близо 25 кг. екстази, като опитът е останал недовършен поради независещи от дееца причини 
След постигнато споразумение в съдебно заседание, съдът наложи ефективно наказание от 7 години „лишаване от свобода“ спрямо Христо Д.
Той е подсъдим за това, че на 18.09.2018 г. на Митнически пункт – Лесово, с лек автомобил „Опел“, без надлежно разрешително, направил опит да пренесе през границата на страната от Република България в Република Турция 24,847 кг. високорисково наркотично вещество – екстази (на стойност 795 104 лв.), като деянието е останало недовършено поради независещи от дееца причини (извършена митническа проверка) – престъпление по чл.242, ал.2, предл.1, вр. чл.18, ал.1 от НК.
Той е подсъдим и за това, че на 18.09.2018 г. в жилище, в гр. Сливен, без надлежно разрешително държал с цел разпространение 24,818 гр. екстази, на стойност 992 лв. – престъпление по чл.354а, ал.1, предл.4 от НК.
Наказанието, което е общо за двете престъпни деяния, трябва да бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим в затвор. 
На подсъдимия е наложена и „глоба“ в размер на 50 000 лева. В полза на държавата е отнет и лекият автомобил, с който е пренасяно наркотичното вещество.
Споразумението, което е одобрено от Окръжен съд – Ямбол, е окончателно и има сила на влязла в законова сила осъдителна присъда.









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Интервю с баба Дора от с. Шарково
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!