Обратно към категорията

В НЕДЕЛЯ МЕСТИМ СТРЕЛКИТЕ С ЧАС НАПРЕД. ЕП ПРЕДЛАГА ТОВА ДА СЕ ПРЕКРАТИ ОТ 2021-ВА

   

В НЕДЕЛЯ МЕСТИМ СТРЕЛКИТЕ С ЧАС НАПРЕД. ЕП ПРЕДЛАГА ТОВА ДА СЕ ПРЕКРАТИ ОТ 2021-ВА

Идната неделя, 31 март ще преместим стрелките на часовниците един час напред. Лятното часово време е система, въведена за спестяване на разходи за осветление чрез увеличаване на използването на дневна светлина.
Според постановление на Министерския съвет от 1997 г. към лятно часово време се преминава в последната неделя на март в 03,00 часа. Връщането към астрономическото време става в последната неделя на октомври в 04,00 часа местно време, когато стрелките се местят с един час назад.
Днес обаче стана ясно, че Европейският парламент (ЕП) подкрепи предложението за прекратяване на смяната на сезонното часово време, предаде БТА.
ЕП предлага смените да престанат от март 2021 г. за държавите в ЕС, които изберат да запазят постоянно лятно часово време, а онези, които предпочитат астрономическото (зимното), да прекратят промените от октомври същата година. Отбелязва се, че в допитване, в което участваха под един процент от гражданите на ЕС, 84 процента са поискали прекратяване на часовата смяна. 
До 1 април догодина държавите в ЕС трябва да съобщят на Европейската комисия в кой часови пояс избират да бъдат занапред. Предвижда се дотогава да приключи съгласуването между съседните държави, обявили предварително, че желаят да останат в един и същи часови пояс.
 









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ветеринари влязоха във фермата на Ана Петрова от Болярово
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!