Обратно към категорията

Община Болярово е домакин на футболните двубои в областния кръг от ученическите игри

   

Община Болярово е домакин на футболните двубои в областния кръг от ученическите игри

снимки
Купата спечелиха ямболските ученици от ОУ „Любен Каравелов“, а боляровските ученици останаха втори
На 26 март 2019 година, на градския стадион в Болярово се проведоха футболните двубои за областния кръг от ученическите игри. Те ежегодно се организират от Министерството на образованието и науката, съвместно с Министерството на младежта и спорта.
Футболните срещи бяха открити от старши експерт Георги Георгиев (РУО-Ямбол), който разясни правилата и реда на срещите в тази възрастова група – 5.-7. клас. Пожела на четирите класирани дотук отбори на училища (от 4 общини) успех и да играят спортсментски, толерантно и справедливо. Секретарят на община Болярово Мария Чанева (и председател на МКБППМН) също присъства на турнира. Тя пожела успех на всички отбори и най-достойните да продължат в следващата фаза – зоналната.
Първата среща бе между домакините от СУ „Доктор Петър Берон“ – град Болярово и ОУ „Кирил и Методий“ – град Елхово. Много оспорван двубой, завършил 7:6 в полза на домакините. С четири попадения на капитана на боляровци – седмокласникът Емил Михайлов и хеттрик на съученика му Желязко Тодоров. Радостта на многобройните боляровските фенове, дошли да подкрепят момчетата на стадиона, беше бурна и с нетърпение очакваха финала.
Втората среща бе между ОУ „Любен Каравелов“ – град Ямбол и ОУ „Кирил и Методий“ – град Стралджа. Въпреки че стралджанци се представиха отлично, ямболските момчета доказаха,че са по-добри, налагайки се с 5:0. Така се класираха за финала с домакините от Болярово.
Атрактивна бе срещата, която определи третите и четвъртите. С резултат 5: 1 стралджанските момчета станаха заслужено трети, а елховлии останаха на четвърто. Но реално си разделиха третото място.
На финала, ямболските ученици от „Любен Каравелов“ спечелиха заслужено купата, а домакините от Болярово останаха отново втори. Такъв бе и миналогодишният финал.
Успех на победителите напред в зоналните двубои пожела Георги Георгиев, връчвайки им купата. Връчи грамотите и на останалите, като им благодари за невероятния футболен празник, на който многобройните фенове станаха свидетели.









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Животновъди: Притискат ни с документи с невярно съдържание
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!