Обратно към категорията

Условни присъди за братята, пребили командоса във Войводиново

   

Условни присъди за братята, пребили командоса във Войводиново

Условни присъди получиха братята от ромската махала, които бяха в основата на побоя над командос в пловдивското село Войводиново, съобщи Нова телевизия.
 Двамата го бяха нападнали в гръб, към тях се включили и други обитатели на ромската махала с подръчни средства.
 Пловдивският районен съд постанови условни присъди на братята Борис и Асен Пакетови. На връх Богоявление двамата нападнаха и пребиха 33-годишния командос Валентин Димов. Побоят бе на главния път Пловдив-Войводиново.
 
Една година условно с три години изпитателен срок е присъдата на по-малкия брат, който е на 18-години, а на 3 години условно с 5 години изпитателен срок е наказанието за 22-годишния Асен.
 
Магистратите са одобрили споразумението между подсъдимите и прокуратурата. Съдът се е съобразил с това, че двамата са трудово ангажирани, единият има дете, както и чистото им съдебно минало. Пред съда и двамата са казали, че съжаляват за постъпката си.
 
Очаква се утре да бъдат пуснати на свобода. Присъдата влиза в сила от днес.
 
Припомняме, заради забележка двамата братя (вероятно с помощ на жители от близката махала) пребиха на пътя командос, който се връщал от участие в Богоявленския ритуал.
 
Двамата братя-биячи бяха с мярка постоянен арест.
 
Случаят предизвика вълна от недоволство и протести. Ден след побоя повечето обитатели на циганската махала се бяха изнесли при роднини. Проверка на общинските власти показа, че много от постройките там са незаконни.
 
Дни след инцидента вицепремиерът по сигурността и военен министър Красимир Каракачанов обяви, че циганите са станали нагли. По-късно той обяви и стратегията срещу циганизацията, която бе критикувана. / news.bg

снимка: БГНЕС









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Коментари

 

#5 Иван 24.04.2019 13:16

Защото търпим ,когато се гласуват уж закони с европейски ценности.Нужни са референдуми и промяна на конституцията и законодателството на всички нива.


#4 Октопод 05.04.2019 07:15

До кога ще търпи Българина това унижение от собствената си правосъдна система. Трябва да се изчисти до един тая корумпирана сган за са може Държавата да започне да функционира нормално. Какво ще спре тези и други Мангали утре да направят същото като знаят че няма да ги накажат.

 

 

#3 образ безподобен 05.04.2019 06:15

Мишо, Мишооо...!!! Явно наистина си от Канада. Толкова си далеч от българската действителност...!


#2 Мишо от Канада 04.04.2019 23:33

Българите са крайно разделени, защото западът ги заблуди че има корупции и не знам какво си, и да се подозират един друг. Така се стигна, както взаимното дебнене и клеветене през комунизма - всеки подозира всички други. Трябва да вярваме в нещо общо и един на друг ние българите, и да си върнем доверието към управляващите, иначе държавата ни си отива. И ще бродим немили-недраги по света, като найлонови торбички носени от вятъра, кой дето свари. И спомен за нас няма да остане.

 

 

#1 Атанас 04.04.2019 21:28

Така е, защото са цигани. Били трудово ангажирани, глупости на таркала. Ако българи бяха сторили такова нещо щяха да гният по затворите. Това е ужасна наглост, която ме изнервя максимално. Жалко, че няма правосъдие в България, потресен съм.


Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Трагедия в село Недялско
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!