СВЕТЪТ НА КУКЛЕНИЯ ТЕАТЪР ЗАВЛАДЯВА ЯМБОЛ ОТ 15 ДО 19 АПРИЛ


15/04/19 14:58:14коментари:0СВЕТЪТ НА КУКЛЕНИЯ ТЕАТЪР ЗАВЛАДЯВА ЯМБОЛ ОТ 15 ДО 19 АПРИЛ

Двадесет и първото издание на Националния куклено-театрален фестивал „Михаил Лъкатник” 2019 ще завладее Ямбол в седмицата преди Великден - от 15 до 19 април. В пет поредни дни градът ще се пренесе в приказния свят на неповторимото куклено изкуство. Представления ще се играят както в театралните зали, така по улиците на града. Магията на фестивала ще властва на ключови пространства в Ямбол - на площада пред общината, до Културно-информационен център „Безистен“, пред Куклен театър „Георги Митев“, както и в Градския парк.
Началото на куклената фиеста ще бъде поставено с пищно шествие, в което се включват маскирани като приказни герои деца от училища и детски градини, от съставите към Общински детски комплекс и разбира се, участници от гостуващи театри. Началото е на 15 април, понеделник, от 16.30 часа на ул. „Г. Раковски“, до подлеза. Цветният парад ще премине по централната пешеходна улица, за да стигне до сградата на Държавен куклен театър „Георги Митев“, където от 17.30 часа ще бъде и официалното откриване на фестивала. Веднага след това, от 18.00 часа в залата на театъра ще бъдат връчени наградите от литературния конкурс за драматургия и ще бъде представен сборникът с наградените пиеси, озаглавен „Приказна фиеста“.
Тази година на „Михаил „Лъкатник“ участват общо 19 куклени театри от цялата страна, включително и гостуващите трупи на Държавен куклен театър – Москва, Русия, КТ „Прининдел“ – гр. Алба Юлия, Румъния, Театърът за деца и младежи от Скопие, Македония и Куклен театър – Люлебургаз, Турция. В конкурсната програма за голямата награда „Играещият човек“ с пластика на Георги Чапкънов – Чапа, се борят 11 спектакъла на театри от страната.
Организатор и домакин на единствения по рода си национален куклено-театрален фестивал е Ямболският Държавен куклен театър „Георги Митев“. Събитието се провежда с подкрепата на община Ямбол и под патронажа на кмета Георги Славов.
Повече за фестивала: на сайта на Държавен куклен театър „Георги Митев“ – Ямбол: www.yambolpuppet.com , както и на Интернет страницата на община Ямбол: www.yambol.bg .
 
Пресцентър
КоментариСледвайте ни във Фейсбук

Търси

Най-четени новини днес


ИМА ЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ В ОБЩИНА ЯМБОЛ?

МЛАДИ МЪЖЕ СПАСИХА КУЧЕ ОТ УДАВЯНЕ И ОТКРИХА СОБСТВЕНИЦИТЕ МУ

ГАЛЕРИЯ "СТОЙЧЕВ" ОТБЕЛЯЗВА ЮБИЛЕЙ

Велика сряда е


Най-коментирани новини

ОДМВР: Пешеходните пътеки в Ямбол не отговарят на наредбата

Кметът на Тунджа: Община Ямбол създава неудобства с транспорта!Междуселищните автобуси вече няма да спират на спирки в рамките на града

Отново сериозно поскъпване на бензина

СЛЕД ПРОТЕСТИТЕ: ПРЕРАБОТВАТ СТРАТЕГИЯТА ЗА ДЕТЕТО


Реклама

Следвай ни в Twitter


Follow radio999bg on Twitter

Преводач

ОЩЕ НОВИНИ