СЛЕД ПРОТЕСТИТЕ: ПРЕРАБОТВАТ СТРАТЕГИЯТА ЗА ДЕТЕТО


23/04/19 15:44:11коментари:2СЛЕД ПРОТЕСТИТЕ: ПРЕРАБОТВАТ СТРАТЕГИЯТА ЗА ДЕТЕТО

Националната стратегия за детето (2019-2030 г.) ще бъде преработена до постигане на взаимноприемливи текстове. Това обяви днес социалният министър Бисер Петков, цитиран от БТА. 
Нова стратегия за закрила на децата предизвика протести на родители у нас. Недоволството е заради няколко текста – въвеждане на забрана за телесно наказание над децата и ефективна система за наблюдение и изпълнение на забраната.
Социалният министър припомни, че обществените консултации продължават до края на май, като целта е да бъдат приети такива текстове, които да изчистят страховете на някои от родителските организации.
Министърът уточни, че ведомството му не настоява на всяка цена тази стратегия да бъде приета.
Относно опасенията, че социалните служби ще придобият твърде много права да отнемат деца от семействата Бисер Петков напомни, че стратегията не е нормативен документ и не дава права. Също, че в момента отнемането на детето от семейството е крайна мярка по Закона за закрила на децата и тя се налага от съда.
Източник: БТВ
Коментари


Росица Господинова | 24/04/19 16:39:42


Поредното необективно представяне на информация! Попитахте ли хората в Ямбол и другите градове защо са недоволни и протестират?! Къде споменахте анкетите, които се раздават в училища и градини и опасността, която се крие зад тях?! Къде споменахте за националния телефон, който не препраща към ДАЗД, а към асоциация, която само чака да вземе децата ни?! Къде написахте, че подписките в интернет срещу стратегията са подписани от близо над 9 хил. загрижени?! Или над 22 000 недоволни по Фейсбук групите?! Не виждам и да изреждате списъка на всички асоциации и сдружения, които са против стратегията, включително Българската Православна Църква и Главното мюфтийство в България! А споменахте ли колко случая има на отнети деца в риск?! Кой ви спусна тези 5 реда, с които да замазвате очи?!


нели стефанова | 23/04/19 17:57:24


преписвате глупостите на властта къде чухте за желание на родителите да си бият ей тъй за кеф децата ААААА къдеСледвайте ни във Фейсбук

Търси

Най-четени новини днес


ЕС за чумата в Странджа: Слаб щам, не узнахме вида, но нямаше значeние

Съдебни изпълнители налагат запор и на пенсии

МЪЖ ЗАГИНА В КАТАСТРОФА В ЯМБОЛ

КОЙ Е ВИНОВЕН?


Най-коментирани новини

КОЙ Е ВИНОВЕН?

МЪЖ ЗАГИНА В КАТАСТРОФА В ЯМБОЛ

Подготвят Стефан Данаилов за операция

Санкционират ВиК-Ямбол, заради оцветяванията на река Тунджа


Реклама

Следвай ни в Twitter


Follow radio999bg on Twitter

Преводач

ОЩЕ НОВИНИ