Обратно към категорията

СЛЕД ПРОТЕСТИТЕ: ПРЕРАБОТВАТ СТРАТЕГИЯТА ЗА ДЕТЕТО

   

СЛЕД ПРОТЕСТИТЕ: ПРЕРАБОТВАТ СТРАТЕГИЯТА ЗА ДЕТЕТО

Националната стратегия за детето (2019-2030 г.) ще бъде преработена до постигане на взаимноприемливи текстове. Това обяви днес социалният министър Бисер Петков, цитиран от БТА. 
Нова стратегия за закрила на децата предизвика протести на родители у нас. Недоволството е заради няколко текста – въвеждане на забрана за телесно наказание над децата и ефективна система за наблюдение и изпълнение на забраната.
Социалният министър припомни, че обществените консултации продължават до края на май, като целта е да бъдат приети такива текстове, които да изчистят страховете на някои от родителските организации.
Министърът уточни, че ведомството му не настоява на всяка цена тази стратегия да бъде приета.
Относно опасенията, че социалните служби ще придобият твърде много права да отнемат деца от семействата Бисер Петков напомни, че стратегията не е нормативен документ и не дава права. Също, че в момента отнемането на детето от семейството е крайна мярка по Закона за закрила на децата и тя се налага от съда.
Източник: БТВ









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Коментари

#2 Росица Господинова 24.04.2019 13:39

Поредното необективно представяне на информация! Попитахте ли хората в Ямбол и другите градове защо са недоволни и протестират?! Къде споменахте анкетите, които се раздават в училища и градини и опасността, която се крие зад тях?! Къде споменахте за националния телефон, който не препраща към ДАЗД, а към асоциация, която само чака да вземе децата ни?! Къде написахте, че подписките в интернет срещу стратегията са подписани от близо над 9 хил. загрижени?! Или над 22 000 недоволни по Фейсбук групите?! Не виждам и да изреждате списъка на всички асоциации и сдружения, които са против стратегията, включително Българската Православна Църква и Главното мюфтийство в България! А споменахте ли колко случая има на отнети деца в риск?! Кой ви спусна тези 5 реда, с които да замазвате очи?!

 

 

#1 нели стефанова 23.04.2019 14:57

преписвате глупостите на властта къде чухте за желание на родителите да си бият ей тъй за кеф децата ААААА къде


Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Как се правят стрели за огъня на Сирни заговезни?
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!