Обратно към категорията

Община Ямбол: Всички пешеходни пътеки в Ямбол са изрядни

   

Община Ямбол: Всички пешеходни пътеки в Ямбол са изрядни

В редакцията на Радио 999 получихме Искане от кмета на Община Ямбол Г. Славов на право на отговор във връзка с публикувана на 22 април 2019 г. в нашия сайт информация, озаглавена „ОДМВР: Пешеходните пътеки в Ямбол не отговарят на наредбата“. 
 
Въпреки, че цитираният в искането на кмета Славов чл.18 от Закона за радиото и телевизията не ни задължава да публикуваме право на отговор на сайта на Радио 999, публикуваме писмото му. 
 
В искането си за право на отговор кметът Славов заявява:
 
„По повод публикувана на 22 април 2019 година в сайта на Радио 999 информация, озаглавена „ОДМВР: Пешеходните пътеки в Ямбол не отговарят на наредбата“ , Община Ямбол заявява, че информацията, поднесена от медията съдържа неверни твърдения. От страна на ОД на МВР Ямбол не е подавана такава информация до цитираната медия, което е видно от приложеното писмо на Дирекцията на полицията.
 
На всички пешеходни пътеки в Ямбол е положена съответната хоризонтална и вертикална маркировка. Пешеходните пътеки са обозначени и с необходимите знаци, за които от медията се твърди, че липсват.“
 
Напомняме, че отговорът трябва да се ограничи с конкретиката на оспорваните факти.
Останалата част от съдържанието НЕ се отнася към публикувания от радио 999 материал.
Който иска да се запознае с целия текст, може да го направи в сайта на кметството.
 
 *****

Приложеният от кмета Славов отговор от страна на директора на ОД на МВР, че такава информация не е предоставяна на медии, не опровергава факта, че същата е предоставена въз основа на Закона за достъп до обществена информация на гражданин от Ямбол, който я разпространи чрез сигнал до всички медии, до главния прокурор и министър-председателя.
 
В допълнение ще посочим, че от Радио 999 многократно сме търсили коментар от Община Ямбол, в това число и от кмета, по различни сигнали на граждани. От страна на кмета и неговите служители, обаче, сме получавали отказ.
 
В Република България свободата на печата и другите средства за масова информация е конституционно гарантирана. В този смисъл ще продължим да отразяваме проблемите, за които са ни сигнализирали гражданите. 

Може да подавате сигнали чрез сайта или ФБ страницата на радио 999!
 











Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Коментари

#2 Въй 25.04.2019 15:55

Тоя капут Славов тва ли измисли? Явно не може да откъсне поглед от плочките на центъра, за да види че пътеките за НИЩО ама за НИЩО не стават. Предлагам да го коронясаме на цар на тъпаните

 

 

#1 Страхил 25.04.2019 02:03

За Великден хората едно време си почистваха и варосваха къщите. Нито една пешеходна пътека не е с освежена маркировка. А и дупките трябваше да са искърпени. Кво се цупи кмета?


Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Интервю с баба Дора от с. Шарково
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!