КМЕТЪТ НА ЯМБОЛ СЕ СЕТИ, ЧЕ ИМА ПРОБЛЕМ. МЕЖДУСЕЛИЩНИТЕ АВТОБУСИ ЩЕ СПИРАТ НА СПИРКИ В ЯМБОЛ. ЗАСЕГА


11/05/19 19:58:11коментари:7КМЕТЪТ НА ЯМБОЛ СЕ СЕТИ, ЧЕ ИМА ПРОБЛЕМ. МЕЖДУСЕЛИЩНИТЕ АВТОБУСИ ЩЕ СПИРАТ НА СПИРКИ В ЯМБОЛ. ЗАСЕГА

видео
Необяснимо защо след близо двуседмично мълчание по темата за автобусните спирки в рамките на града, кметът на Ямбол се сети, че има проблем. Днес, на среща, инициирана от ямболското кметство с кметовете на села в общините Тунджа и Стралджа стана ясно, че автобусните спирки в рамките на Ямбол за междуселищния транспорт се възстановяват. 
До така чакания диалог кметът на Ямбол, по необясними за нас и колегите причини, не допусна медии и всичко отново се случи "на тъмно".
За случилото се ни разказаха присъствали на срещата кметове на села.
И докато кметът на Ямбол мълчеше по темата, по селата се събираха протестни подписки, а в Зимница бяха готови да блокират главния път към Петолъчката. И все още имат готовност. 
Предвид многото необяснени факти по транспортния казус със селата, остават съмнения, че всичко ще приключи по обещания начин, докато не станат факт  документите с подписи под решението на проблема.
Подробности вижте в репортажа:
Коментари


Как Сийка | 15/05/19 20:07:12


ТОЗ ТЪП ОВЕН НЯМА ЛИ НАКРАЯ ДА СИ ОТИДЕ !АМАН ОТ НЕГО !образ безподобен | 12/05/19 20:04:15


ОБЛАСТНА ТРАНСПОРТНА КОМИСИЯ Областна администрация Ямбол
ПРОТОКОЛ
На 23 април, 2019 година, в Областна администрация Ямбол, се проведе заседание на Областната транспортна комисия.

Който има желание, може да го прочете целия протокол. В него ясно представителят на Община Ямбол казва, че кметът Славов ще съгласува само корекция, при която спирките в града ще отпаднат. От това по-обективно, здраве му кажи! Протоколът е официален документ и не лъже. За разлика от някои други. Не е лошо да го публикувате тук, за да няма други лъжци като "обективния господин/госпожа", който/която лъже също като шефа си :).


Иван | 11/05/19 15:42:14


Ееее...тия от Община Ямбол са винаги НАЙ компетентни.....мърши.
Кога ли Ямбол ще си избере свястен кмет????


образ безподобен | 10/05/19 11:25:43


Знаех си, че някой друг ще е виновен :).
Не съм специалист и няма да споря без да съм се подготвил достатъчно. Затова първо ще се информирам, ще почета и тогава ще говоря повече. Но нямам основание да не вярвам на двамина кмета на общини и на пет-шест транспортни фирми, които също твърдят, че вината е у Община Ямбол. А пък те са достатъчно навътре в материята, че не виждам защо да не им се доверя. Доста по-навътре са, отколкото така наречените "специалисти" в Община Ямбол :).


обективно | 10/05/19 10:32:26


Причината стана ясна още в началото когато започнаха да се изпълняват новите договори. Преди обявяване на поръчката кмета на Тунджа не е поискал от транспортната комисия в община Ямбол да бъдат съгласувани спирки на междуселищния транспорт. Така според наредбата за условията и реда за утвърждаване на транспортни схеми, маршрута им е от автогара до автогара. Кмета на Ямбол не може да му разреши нещо което не е поискал, и не е съгласувано от транспортната комисия която основно е от служители на КАТ и ДАИ. Едва ли някой си мисли , че кмета стои на спирките и глобява. Стралджа просто са преписали същата поръчка. Незнанието на нормативната база не е оправдание за не спазване. Само че кмета на Тунджа вместо да го поиска това, което е негов пропуск тръгна да плаче по ДТВ. Това е накратко. Автобусите до София отдавна не спират на Окръжна болница и Плиска, но не съм видял някой кмет да плаши, че ще организира жителите на общината си да затворят Цариградско.


образ безподобен | 10/05/19 09:25:43


Не знам каква е причината, но наистина си беше някаква безсмислена идиотия. Или от прекалена самоуверена глупост, придружена от пословичния инат на кмет на Ямбол, с който се цели да натрие носовете на кметовете на Тунджа и Стралджа, с които има доста търкания; или просто е целял да осигури постоянен поток от плащащи пътници на автобусите на Юнион Ивкони, чийто собственик е депутат от ГЕРБ. Защото при такава забрана за спиране на извънградските автобуси на други спирки освен автогарата, финансова изгода щеше да имат вътрешно градските линии, които щяха да карат хората до автогарата. А най-вероятно важат и двата мотива. Но следвайки увереността, че народът ни е овчедушен и реакция няма да има, май този път кметът направи грешка. Защото реакция имаше, колкото и неочаквана тя да беше. Честно казано, нямаше и да я има, именно поради овчедушието ни, но кметовете на Тунджа и Стралджа успяха да я провокират и подкрепят. И тогава по подобие на своя началник от Банкя, Славов изправи грешката си. Само още не е измислил на кой да я прехвърли. Обикновено ББ поне малко уважава хората и от кумова срама и с половин уста се извинява, като прехвърля грешката си на някой друг и този друг обира пешкира. Славов не се счита обаче длъжен да дава обяснения никому. Това правят трите мандата с хората. Докарват ги до положение да се взимат за богоизбрани.


Страхил | 10/05/19 05:44:09


Май си създаваме проблеми, за да има какво да решаваме!


Следвайте ни във Фейсбук

Търси

Най-четени новини днес


ПОЛИЦИЯТА ИЗДИРВА МАРИЯН ТРИФОНОВ ОТ СЛИВЕН

ДОЖИВОТНА ПРИСЪДА ГРОЗИ ЗАПОДОЗРЕНИЯТ ЗА ЗВЕРСТВОТО В СОТИРЯ

МОТОПЕДИСТЪТ, ПОСТРАДАЛ ПРИ КАТАСТРОФА В ЯМБОЛ Е В РЕАНИМАЦИЯ

Само един кандидат за началник на РУО-Ямбол


Най-коментирани новини

ПОЛИЦИЯТА ИЗДИРВА МАРИЯН ТРИФОНОВ ОТ СЛИВЕН

Предвижда се изграждане на стена за катерене в спортна зала „Асеновец“ в Сливен

ПРОТЕСТ И КОНТРАПРОТЕСТ В КРУШАРЕ

Жегата подпали 600 дка сухи треви край боляровското село Воден


Реклама

Следвай ни в Twitter


Follow radio999bg on Twitter

Преводач

ОЩЕ НОВИНИ