БЛИЗО 300 ДУШИ ПРОТЕСТИРАХА СРЕЩУ СТРАТЕГИЯТА ЗА ДЕТЕТО В ЯМБОЛ


12/05/19 10:40:58коментари:1БЛИЗО 300 ДУШИ ПРОТЕСТИРАХА СРЕЩУ СТРАТЕГИЯТА ЗА ДЕТЕТО В ЯМБОЛ

Близо 300 души протестират в Ямбол срещу Националната стратегия за детето.  Пред сградата на община Ямбол са се събрали семейства с децата си, за да изразят позицията си против стратегията. Някои от тях издигат плакати за категорично отхвърляне на Стратегията за детето в този й вид, както и всички планове, програми и промени в законите, които нвече са направени и произтичат от нея. Други са с плакати с посланията на националната кампания, която започна от социалните мрежи и има за цел запазване на традициите и морала на българското семейство. Протестиращите настояват да се премахне патронажната грижа за деца до 3 г., да се премахне анонимността при сигнализиране за дете в риск и да се въведе наказателна отговорност за всеки фалшив донос. Те искат отнемането на децата от семействата да става само като крайна мярка след извършване на подкрепящи семейството дейности, а настаняването им да бъде при роднини по съребрена линия и др.
 
Пред събралите се родители организаторите обясниха смисъла на протеста. Голяма част от участниците се включиха и в Местната гражданска подписка на община Ямбол против стратегията.
Източник: в. Делник
Снимки: В. Димитров
Коментари


Васил Василев | 12/05/19 21:36:27


Само хората участвали в подписката са почти 800 човека,а освен тях имаше такива,които не се подписаха,непълнолетни младежи и деца.Следвайте ни във Фейсбук

Търси

Най-четени новини днес


ПОЛИЦИЯТА ИЗДИРВА МАРИЯН ТРИФОНОВ ОТ СЛИВЕН

ДОЖИВОТНА ПРИСЪДА ГРОЗИ ЗАПОДОЗРЕНИЯТ ЗА ЗВЕРСТВОТО В СОТИРЯ

МОТОПЕДИСТЪТ, ПОСТРАДАЛ ПРИ КАТАСТРОФА В ЯМБОЛ Е В РЕАНИМАЦИЯ

Само един кандидат за началник на РУО-Ямбол


Най-коментирани новини

ПОЛИЦИЯТА ИЗДИРВА МАРИЯН ТРИФОНОВ ОТ СЛИВЕН

Предвижда се изграждане на стена за катерене в спортна зала „Асеновец“ в Сливен

ПРОТЕСТ И КОНТРАПРОТЕСТ В КРУШАРЕ

Жегата подпали 600 дка сухи треви край боляровското село Воден


Реклама

Следвай ни в Twitter


Follow radio999bg on Twitter

Преводач

ОЩЕ НОВИНИ