Обратно към категорията

Започна описването на щетите от градушката в Новозагорско

   

Започна описването на щетите от градушката в НовозагорскоЗапочна описването на щетите след бедствието в Новозагорско. Градушката унищожи над 25 000 декара посеви в региона. Загубите на стопаните са за стотици хиляди.
В село Стоил Войвода нивите са под вода. Един от собствениците на земя разказа, че ще се наложи да сее втора реколта. Така разходите ще бъдат двойни и затова се надява на помощ от държавата. Стопаните не застраховат нивите си, защото смятат, че няма смисъл от това.
Описването на щетите ще продължи поне седмица. Не е ясно кога помощите ще стигнат до стопаните, но това ще отнеме поне месец. Ако обезщетенията закъснеят, собствениците са готови да се откажат да сеят повторно.
След градушката в свищовското село Морава обстановката се нормализира. 15 къщи пострадаха от ураганния вятър. Градушката унищожи посеви, бяха наводнени селскостопански постройки. Част от щетите бяха възстановени веднага.
Кметът на селото Георги Георгиев обясни пред камерата на БТВ, че една от улиците е напълно разбита. Още няколко са в лошо състояние. Той изрази надежда правителството да отпусне средства за възстановяването им. По думите му са необходими около 70-80 хиляди лева. Комисия ще оценява щетите на земеделците в понеделник.











Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Две брутални убийства потресоха ямболски квартал
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!