Петима в болница след катастрофа в центъра на Ямбол


05/06/19 12:08:13коментари:12Петима в болница след катастрофа в центъра на ЯмболНа 4 юни, в 23:00 ч., от тел.112 в оперативна дежурна част при ОДМВР-Ямбол е получен сигнал, че на ул. „Д.Благоев“ в областния град е  възникнало пътнотранспортно произшествие с пострадали. На място е установено, че лек автомобил „Фолксваген Пасат“, управляван от 19-годишен младеж от Ямбол е ударил и преминал през парапет в разделителната ивица, навлязъл е в насрещното движение, където е ударил движещ се лек автомобил „Сеат Ибиза“ и след завъртане се е блъснал в паркиран лек автомобил. В следствие на произшествието петима пострадали са настанени в МБАЛ -Ямбол за лечение и под наблюдение, без опасност за живота, с комоцио и различни травми са водачът на втория автомобил и пътуващите с него три малолетни момичета , а 18-годишна пътничка в първия автомобил е с фрактура на таз. Пробите за употреба на алкохоли на двамата водачи са отрицателни. На местопроизшествието е извършен оглед. По случая е образувано досъдебно производство в РУ - Ямбол.
Коментари


11 | 12/06/19 13:36:32


Освен ,че общината е наслагала тези безмислени парапетчета водещи до по-тежки последици при ПТП с преминаване в насрещното то платно,тази същата община не е изпълнила нито едно от изискванията на Наредба 2 за обезопасяване на пешеходните пътеки тип ЗЕбра и повдигнатите пешеходни пътеки в грЯмбол!!!!Това до какво ще доведе.....???Разбира се до опасност за преминаващите пешеходци.


Жоро | 07/06/19 21:53:13


За съжаление винаги ще има "безсмъртни", без значение дали са на 19 или 49 години. От действията на общината за премахването на мантинелите и поставянето на тези сламени клечки, определено лъха на "да усвоим едни пари". Спокойно можеха да оставят мантинелите заедно с парапетите щом толкова са се загрижили да не се пресича от пешеходци. Мантинелите ни спасяват от безразсъдните шофьори, не парапетите.


Станислав Ангелов | 07/06/19 18:00:52


Не ме разбирайте погрешно, не съм адвокат на общината, но в случая те нямат вина, че един младеж с жълто около устата се е помислил за Кен Блок и айдееее с 120 в града. Не би мирно седяло, не би чудо видяло.


Станислав Ангелов | 07/06/19 17:57:29


По магистралата билбордовете пречат, че карат с 200км/ч и се трепят. В Своге кара автобус с 13км/ч над ограничението по мокър и хлъзгав път, там пътя и мантинелите виновни. Тука летят и прескачат платна, що общината махнали мантинелите. Проблема е скороста. Винаги ще има състезатели и винаги ще има несъобразена скорост и катастрофи.


Страхил | 07/06/19 13:35:34


"Официалното "становище" от общината е , че парапетите са сложени за да се избегне нерегламентираното пресичане на булеварда извън пешеходните пътеки."

А "неофициалното" е, че трябва да се "усвоят" едни пари.V | 07/06/19 11:42:13


Официалното "становище" от общината е , че парапетите са сложени за да се избегне нерегламентираното пресичане на булеварда извън пешеходните пътеки. Това е симптоматично за липсата на компетенция на експертите в общината. Разберете, че на място с такъв наклон, с предпоставка на такова засилване още от хеи(понеже вечер няма светофари!?!?) винаги ще има келеши, които ще карат със 120. Тук трябва да се помисли за безопасноста на хората преди всичко, а не да се тълкува дали Благоев е улица или булевард и че може да мине с парапети. Най - големият ни проблем е че не мислим. Без значение от какъв цвят, убеждение, идеология си, ако си във властта трябва да мислиш за хората,не за собствения си интерес.


11 | 07/06/19 11:14:13


"СТАНИСЛАВЧО" дано не ти се случи някой да се забие челно в твоя автомобил или в този в който се возиш!Тогава ще разбереш,че всъшност европейските директиви и българското законодателство следва стриктно да се изпълняват, а не хора като теб да ги тълкуват или обсъждат.Те са за да пазят живота на всички нас.


ДО СТАНИСЛАВ АНГЕЛОВ | 06/06/19 19:03:00


ВИНОВНИ СА НИ ДА!!!КАТО МАХНАХА ЗРАВИТЕ МАНТИНЕЛИ БЕШЕ ВЪПРОС НА ВРЕМЕ ДА СЕ СЛУЧИ НЕЩО ТАКАВА.МНОГО ЗАЩИТАВАШ КМЕТА КРАДЕЦ.ДА НЕ СИ ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИК ОТ ГРОБ СЛУЧАЙНО?


Станислав Ангелов до номер | 06/06/19 13:31:20


Все някой друг ви е виновен на вас. Изобщо няма да ти чета дългия пост където ми разясняваш европейски директиви... скороста е виновна за всичко! карай с 30км и да видим мантинели, колчета и разни там кинетични енергии


Лошо | 05/06/19 18:09:35


Лошото е че това ще продължи. На умниците в общината не им пука.


1 | 05/06/19 13:43:20


Ало, радио 999 направете репортаж за всички подменени мантинели в града ни.Новите "съоръжения"са опасни за здравето на всички!!!


11 | 05/06/19 13:38:05


Хайде сега някой да ми отговори на въпроса:кой идиот в Община Ямбол реши да замени предпазните съоръжения по Ямболските булеварди с метални тръбни преградки, които не могат да изпълняван предпазна функия.Именно за това колата е навлязла от едното в другото платно.Кой открадна мантинелите?????
Пътната инфраструктура е понятие, което освен изграждането на технологични съоръжения със съвременни материали и продукти, тяхната поддръжка и експлоатация, включва и приоритените действия за осигуряване на пътна безопасност. Мерките, които трябва да се предприемат, за да се повиши безопасността на пътната инфраструктура и да се намали рискът от опасности, са много и на всяка една от тях трябва да се отдава еднакво значение. Пренебрегването само на един фактор може да се окаже с пагубни последствия.
Пътно ограничителните системи и изискванията, на които трябва да отговарят, съгласно европейските директиви са част от предпоставките за по-безопасна инфраструктура.
Пътните компоненти, имащи пряко отношение към пътната безопасност, могат да бъдат класифицирани в три категории – вертикална маркировка, хоризонталан маркировка и предпазни ограничителни системи. Първите две групи имат основно сигнализационна функция с цел подпомагане водачите на пътни превозни средства, докато елементите от третата група имат пряко отношение към осигуряване на безопасността на пътната инфраструктура. Пътно ограничителните системи са гаранция за по-голяма пътна безопаснот, по-малко поражения върху превозните средства и разбира се – повече спасени човешки животи. Към пътно ограничителните системи се отнасят предпазните огради (мантинели), парапети, мрежи за автомагистрали и други елементи, имащи пряко отношение към гарантиране на безопасността на пътя.
Предпазните огради, които традиционно се използват в пътната инфраструктура, биват: статични (корави) и динамични (еластични).
Силата на удара зависи от енергията на двището се превозно средство. Тази енергия се погасява за сметка на деформации на корпуса на автомобила и на предпазното съоръжение. Характерно е, че бетонните и стоманобетонните (статични) огради почти не се деформират и енергията на удара се погасява само за сметка на изкривяване на автомобила. При стоманените (еластични) огради допълнително деформиращо действие има и тяхната деформация. Поради тази причина силата на удара при тях е по-малка отколкото при коравите, при една и съща енергия на движещото се превозно средство.
Основните части на стоманената ограда са специален профил (шина), прикрепен с болтове към колонки. Колонките са заварени към стоманени плочи, които са монтирани в бетонен или стоманобетонен тротоарен блок. В разделителните ивици се монтират двустранни еластични огради или две едностранни. Освен единични и двустранни, има и еластични огради с висока степен на задържане.
В началото на 2011 година влязоха в сила нормите, които са задължителни за страните членки на европейския съюз относно пътно ограничителните системи. Според тях предпазните огради (мантинелите) ще трябва да са с повишена способност на задържане и да имат задължителна CE маркировка, след като бъдат тествани чрез краш тестове. С тази маркировка производителите декларират, че отговарят на определени изисквания на европейската директива на строителните продукти. Очаква се, след като бъдат подменени старите мантинели с такива, отговарящи на изискваняита, това чувствително да повиши безопасността и да намали жертвите и пострадалите от пътно транспортни произшествия.Докога прокуратурата ще си затваря очите и няма да обръща внимание.В случая е застрашен не един човешки живот!!!!
Следвайте ни във Фейсбук

Търси

Най-четени новини днес


Голям пожар в ТЕЦ “Марица Изток 2”. Паднал е частично 135-метров комин

Петстотин и петнадесет километра по пътя на родолюбието

Акция срещу трафик на мигранти в ямболско, бургаско и столицата

ЛОВДЖИЯ ПРОСТРЕЛЯ СВОЙ КОЛЕГА КРАЙ СЕЛО ГЛУШНИК


Най-коментирани новини

Данка Камбарева: Защо си се подписал в подписката?! Само ти и тези, които не могат... сте го направили!

Нужно ли е кръгово кръстовище на пътя между Козарево и Могила?

РИТУАЛНО ПОСРЕЩНАХА СЛЪНЦЕТО КРАЙ КАБИЛЕ

ТЕЖКА КАТАСТРОФА НА МАГИСТРАЛАТА КРАЙ БУРГАС


Реклама

Следвай ни в Twitter


Follow radio999bg on Twitter

Преводач

ОЩЕ НОВИНИ