Обратно към категорията

Сливен: Общинският съвет прие годишния отчет за изпълнението на бюджета

   

Сливен: Общинският съвет прие годишния отчет за изпълнението на бюджета

На редовната си сесия днес Общинският съвет прие годишния отчет за изпълнението на бюджета на общината за 2018 г. По време на дискусиите по точката кметът Стефан Радев заяви, че с изпълнението на предходния бюджет, общината затвърждава положителните тенденции, свързани със все по-доброто му изпълнение и финансово оздравяване. „Община Сливен вече не се намира във финансово затруднение, няма просрочени задължения и се движи със все по-добри темпове по отношение на финансовата рамка. Една от основните ни задачи е да достигнем до максимално изпълнение от сто процента“, подчерта кметът. Той припомни, че преди три години и половина изпълнението на бюджета е било под 60 %.
 
На събранието беше приета и Програма за намаляване риска от бедствия на територията на Община Сливен за периода 2019-2030 г., както и Програма за работата на Общинския съвет през третото тримесечие на 2019 г.
 
С 38 гласа „за“ общинските съветници гласуваха промяната на бюджета на общината за 2019 г. По думите на кмета Радев то се налага заради увеличаване на средствата за субсидия за спортни клубове и разходи за финансиране на спортни прояви, ремонтни дейности на здравната служба в с. Драгоданово, закупуване на външен климатичен агрегат и изпарител за климатична инсталация за общински пазари, ремонт на водопроводната мрежа на с. Въглен, допълнителни разходи за доизграждане на детската площадка в с. Раково и други.
 
В хода на днешната сесия беше прието и изменението на план-сметката по събиране, извозване и обезвреждане на депа и на други съоръжения.
 
И на днешното заседание бяха гласувани обичайните разпоредителни сделки с недвижими имоти, общинска собственост, отпускане на финансови средства и помощи, касаещи образованието и културата.









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

БАБА ДОРА ОТ ШАРКОВО, ВЪВ ВИДЕО НА РАДИО 999, ДОСТИГНАЛО ДО МИЛИОНИ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!