ИНДУСТРИАЛНИ СВИНЕВЪДИ: ОСНОВЕН ПРОБЛЕМ ПРИ ЧУМАТА ПО СВИНЕТЕ СА СТОПАНСТВАТА ТИП <<ЗАДЕН ДВОР>>


16/07/19 16:20:11коментари:0ИНДУСТРИАЛНИ СВИНЕВУДИ: ОСНОВЕН ПРОБЛЕМ ПРИ ЧУМАТА ПО СВИНЕТЕ СА СТОПАНСТАВАТА ТИП <<ЗАДЕН ДВОР>>

Ветеринарните власти и представителите на индустриалните ферми в областта твърдят, че проблем при чумата по свинете и фактор за разпространението на болестта е отглеждането на прасета във ферми тип „заден двор“. 
Информационна кампания във всяко населено място и опис с регистър на всички животни отглеждани в заден двор, това реши Областната епизоотична комисия днес, 
относно появата и разпространението на болестта „Африканска чума по свинете“. 
„Най-важната ни задача е да не допуснем навлизане на заболяването на територията на областта, защото загубите ще бъдат големи, а начина на действие при възникване и констатиране на заболяването е само един - с умъртвяване на животните“, информира д-р Николай Георгиев, директор на ОДБХ Ямбол.
В момента рискът от проникване на заболяването е голям, поради големия пътникопоток и преноса на рискови продукти. В тази връзка по места се засилва почистването на пътните отбивки, паркинки и места за почивка. В това число на територията на област Ямбол особено внимание се отделя на път I-7. Засилва се и дейността на граничните власти.
 
Областният управител призова всяка от институциите и стопаните за отговорно отношение и съпричастност в процеса на прилагане на превантивни мерки. 
Областната епизоотична комисия взе решение във всяко населено място ветеринарните власти, служителите на земеделски служби да информират на терен хората за заболяването и опасностите от разпространението му.

До 1 август да бъде направен опис и регистър на животните отглеждани в стопанства тип „заден двор“, за да се знае реалният им брой. И до началото на следващата седмица общините да определят места за загробване на животните.
Коментари


681 | 17/07/19 09:01:34


глобализациата води до глобални проблеми


georgi bogoev | 16/07/19 17:33:55


значи следващите убийства на БАБХ ще са при вас.Сто процента съм сигурен,че ще се "намери" поне една положителна проба и ще започнат убийствата!
Следвайте ни във Фейсбук

Търси

Най-четени новини днес


САНИТАРКА ОТ ЯМБОЛСКАТА БОЛНИЦА С ОБРЪЩЕНИЕ КЪМ ПРЕМИЕРА

ДОЖИВОТНА ПРИСЪДА ГРОЗИ ЗАПОДОЗРЕНИЯТ ЗА ЗВЕРСТВОТО В СОТИРЯ

МОТОПЕДИСТЪТ, ПОСТРАДАЛ ПРИ КАТАСТРОФА В ЯМБОЛ Е В РЕАНИМАЦИЯ

МОТОРИСТ ПОСТРАДА ПРИ КАТАСТРОФА В ЯМБОЛ


Най-коментирани новини

ПОЛИЦИЯТА ИЗДИРВА МАРИЯН ТРИФОНОВ ОТ СЛИВЕН

ПРОТЕСТ И КОНТРАПРОТЕСТ В КРУШАРЕ

Жегата подпали 600 дка сухи треви край боляровското село Воден

ПОЧИТАМЕ ПОКРОВИТЕЛКАТА НА МАЙЧИНСТВОТО - ГОЛЯМА БОГОРОДИЦА


Реклама

Следвай ни в Twitter


Follow radio999bg on Twitter

Преводач

ОЩЕ НОВИНИ