Обратно към категорията

Проверяват ВиК за оцветяванията на Тунджа в Ямбол

   

Проверяват ВиК за оцветяванията на Тунджа в Ямбол

Предписание на „В и К” ЕООД - Ямбол е издала Регионалната инспекция по опазване на околната среда в Стара Загора с изрични указания да предприеме действия по установяване на причините за оцветяването на водата на река Тунджа при индустриалния колектор, както и да обследва всичките си промишлени абонати, заустващи в него. 
Поводът са поредните сигнали за оцветяване на водата на река Тунджа в районите на к-с Златен рог и квартал Каргона. Три такива сигнали са получени на зеления телефон в РИОСВ само миналия месец. 
На 24 юли е извършена и съвместна проверка с експерти на Басейнова дирекция-Пловдив и Регионална лаборатория- Стара Загора в присъствие на служители на „В и К“ ЕООД гр. Ямбол. По възлагане на РИОСВ Стара Загора при проверката е взета една проба от отпадъчна вода от индустриалния колектор, преди заустването в р. Тунджа. Направена е и проверка на канализационната система на гр. Ямбол в индустриалната зона за възможни източници на оцветяването на водите. Ако се установят  превишения на индивидуалните емисионни ограничения на взетата проба отпадъчна води от РИОСВ-Стара Загора, ще бъде образувана административно - наказателна преписка по Закона за водите, съобщават от екоинспекцията.
Екип на 999









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Коментари

#2 1873 19.08.2019 10:49

Сега по им пука. През социализма не им пукаше. Мълчахме си,когато Арсенал Казанлък отделяше киселина,Родопа Ямбол правеше касапница реката,а Ямболен допълваше с мазни химикали. Сега е много по-чиста Тунджа,във пъти повече.

 

 

#1 Страхил 19.08.2019 10:08

На кого му пука!!


Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

ПОРУТЕНО МИНАЛО: ДЕТСКИ ЛАГЕР СЕ РУШИ И ПУСТЕЕ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!