Обратно към категорията

Търсят десетки учители в ямболско преди 15 септември

   

Търсят десетки учители в ямболско преди 15 септември

Десетки учители се търсят преди началото на учебната година в област Ямбол. Само през месец август на сайта на Регионалното управление по образованието са публикувани 48 обяви за преподаватели. В ямболски училища са обявени конкурси за преподаватели по български език, по математика, по философия, по физика и химия, дори за практическо обучение по дървообработване. В ОУ "Христо Ботев"-Кукорево е обявен конкурс за заместник директор по учебната дейност, както и за учител по математика и физика и астрономия, за начален учител и за учители в занималните за целодневна организация. 
Общо 6 са свободните места за учители в СУ "Д-р Петър Берон", град Болярово и ОУ "Стефан Караджа", село Стефан Караджово. Търсят се преподаватели по биология и химия, по български и руски език и др. 7 учители по различни предмети, както и огняр търси елховската гимназия "Св. Кл. Охридски". 
Учители търсят и в детските градини в Болярово и Стралджа.
В някои училища е ясно кой ще заеме позицията още преди тя да бъде обявена, споделят кандидати за преподаватели. На други места се съчетават предмети или по-възрастни преподаватели биват оставяни да преподават 1-2 години след навършване на пенсионна възраст. Най-големият недостиг на преподаватели се очертава след около 10 години, сочат прогнозите на МОН.
Екип на 999









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Коментари

 

#1 Десислава Йовчева 20.08.2019 11:45

В Русе също се оставят да преподават пенсионери и местата се обявяват фиктивно.


Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Две брутални убийства потресоха ямболски квартал
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!