Получено на 15 Ноември 2012 в 15:10 от Програмно - кординационен център за научни изследвания Екопан
БЪЛГАРСКА КНИГА- „ПОМОРИЕ: ДРЕВНОСТ И СЪВРЕМИЕ” НА СЪХРАНЕНИЕ В ЕРМИТАЖА
Днес, един от последните екземпляри на „ПОМОРИЕ: древност и съвремие” постъпи в Държавния музей – ЕРМИТАЖ в Санкт – Петербург, съобщават от Международния търговски и културен център •ГЕОПАН•. Изданието бе определено от Съюза на българската печатарска индустрия като еталонно. То бе осъществено с гражданска инициатива на поморийци. Десет са спомосъществователи, с чиято безкористна помощ, „ПОМОРИЕ: древност и съвремие” видя бял свят, за да стигне до най-големия световен музей.
По общо желание на авторският колектив, съставен от утвърдени имена в българската наука, последните екземпляра се изпращат до десет световни музеи, архивохранилища и международни културни организации. Получателите им съхраняват културно наследство, с произход от Поморие (Анхиало). Списъкът започна с Държавния музей – ЕРМИТАЖ и завършва с Генералния директор на ЮНЕСКО г-жа Ирина БОКОВА.
Световно известният руски учен Проф. Пиотровский , чието име носи и планета, подкрепи още в самото начало проекта „ПОМОРИЕ: древност и съвремие” с думите: „дружбата между нашите страни и култури има дълга история и се надявам, тя да продължи и в бъдеще”.
2 0


Коментирай в Радио 999Най-ново от Публикувай с 999

Сметосъбиращата фирма нехае...

ЛАЗАРОВДЕН Момичетата о...

Здравейте. От около година ...

Здравейте. През лятото забе...

Нещо за термините „коледа“ ...

Моля, подкрепете Каузата ни...

ИСКАМ ДА ПОПИТАМ! Нали в Ям...

Реклама