Получено на 29 Декември 2012 в 10:42 от Диана от Гърция
А В БЪЛГАРИЯ КАК Е?

Нивото на замърсяване на въздуха в Гърция се е увеличило три пъти заради използването на дърва за отопление след повишаването на цените на нафтата, пише испанският всекидневник "Паис".

Въздухът е станал невъзможен за дишане в основните гръцки градове заради използването на камини, които седмици преди началото на зимата вече работеха с пълна мощност, посочва вестникът.

Увеличаването на цената на нафтата за отопление - с 48 процента спрямо второто четиримесечие на 2011 г. - стимулира използването на дърва за огрев и утрои нивото на атмосферното замърсяване: през последните три дни концентрацията на серен диоксид и въглероден оксид в Атина достигна 150 микрограма на кубически метър, особено в северната и източната част на столицата, според данни на министерството на околната среда.

Максималното допустимо ниво е 50 микрограма на кубически метър.

Гърция преживява истинска енергийна криза тази зима, отбелязва всекидневникът. През октомври данъкът върху нафтата за отопление се изравни с този върху дизеловото гориво за автомобилите в рамките на нова вълна мерки за икономии, което повиши цената й до 1,4-1,5 евро за литър, допълва БТА.

Енергийната криза за забелязва особено ясно в обществените сгради. На север около 300 училища може да затворят врати през януари, ако не получат от правителството необходимите средства за отопление, отбелязва "Паис".
1 0


Коментирай в Радио 999Най-ново от Публикувай с 999

Сметосъбиращата фирма нехае...

ЛАЗАРОВДЕН Момичетата о...

Здравейте. От около година ...

Здравейте. През лятото забе...

Нещо за термините „коледа“ ...

Моля, подкрепете Каузата ни...

ИСКАМ ДА ПОПИТАМ! Нали в Ям...

Реклама