Получено на 22 Януари 2013 в 08:22 от Лилов
Уважаемо радио, след ужасното убийство в Ямбол и онова което се случи на конференцията на ДПС ден по-рано мисля че трябва да се подчертае именно ТОВА:
Гражданската сигурност - зле поддържана илюзия
"Труд"

Автомобили горят вече година и половина - почти всяка нощ. От един въоръжен обир на три дни стигнахме до три грабежа на ден! Всички са настоящи или потенциални жертви на вилнееща престъпност. Акциите със странни имена (наречени по маоистки тертип на противниците на вътрешния министър) са значими с това, че се възприемат от управляващите като нещо велико и уникално, а всъщност би трябвало да са тихо всекидневие на органите за обществен ред и сигурност.

Опитът за убийство на Ахмед Доган е естествено последствие от професионалната несъстоятелност и управленско високомерие, демонстрирано от ръководителите на сектор “Сигурност”.

В началото на 2011 г. избухна взрив пред в. “Галерия”. В средата на 2011 г. имаше бомби и пред офисите на две политически сили. Прав бях, когато прогнозирах, че скоро ще се появят сериозни проблеми.

През октомври 2011 г. бе взривена колата на журналиста Сашо Диков. Повърхностното мислене и действие на ръководните фактори в МВР, опитите да прехвърлят отговорността върху потърпевшите, сочеха, че скоро взривовете ще вземат и жертви.
И на 24 февруари 2012 г. бе взривен варненски бизнесмен насред града - професионално поръчково убийство. През юни бомба пред офис на “Евророма” взе жертва.

Като символ на управленската некадърност на сегашните ръководители на сектор “Сигурност”, на 18 юли 2012 г. автобус с 40 израелски туристи бе взривен на летище “Сарафово” в Бургас. Това стана след предупреждения от чужди специални служби в началото на годината за вероятна терористична заплаха спрямо израелски туристи у нас. Нищо не бе направено за подобряване сигурността на застрашените обекти. Последваха спекулации, манипулации на данните и резултатите от разследването, обилно говорене на единствено упълномощилия се да разказва за прекрасната безопасност и перфектните мерки за сигурност и яростно противопоставящ се на опитите на друг да вземе дума по въпроса.

Естествен завършек на това маркиране и манкиране вместо реална дейност е опитът за убийство на Ахмед Доган пред очите на политици от Европа и пред работещите камери на всички наши телевизии.

Внушението, че пистолетът и патроните са били безопасни за Доган, ще тежи само ако службите са били сигурни в това предварително и по някакви свои причини са останали в зрителските ложи. Дали е истински или фалшив атентатът, няма никакво значение за демонстрираното безразличие, бездействие и некомпетентност на ръководния състав на специалните служби, което се видя от всички, гледали телевизия.

Ако атентатът е театър, то в него водещи роли са поели управляващите.
Ако е реалност - то отново лъсва цялата несъстоятелност на сектор “Сигурност”!

Доц. НИКОЛАЙ РАДУЛОВ

Авторът е експерт по сигурността, преподавател в НБУ
0 0


Коментирай в Радио 999Най-ново от Публикувай с 999

Сметосъбиращата фирма нехае...

ЛАЗАРОВДЕН Момичетата о...

Здравейте. От около година ...

Здравейте. През лятото забе...

Нещо за термините „коледа“ ...

Моля, подкрепете Каузата ни...

ИСКАМ ДА ПОПИТАМ! Нали в Ям...

Реклама